Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική αντίδραση στην Wall παρά τα δυσμενή macro

Παρά τα απογοητευτικά εγχώρια στατιστικά, η Wall Street καταθέτει θετική αντίδραση μετά την πολυήμερη πτώση. Το επίκεντρο στην ευρω-κρίση και την αναμονή του ισπανικού προϋπολογισμού.

Παρά τα απογοητευτικά εγχώρια στατιστικά, οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο εμφανίζουν θετική αντίδραση μετά την πολυήμερη πτώση.

Το ενδιαφέρον παραμένει επικεντρωμένο στην ευρω-κρίση και οι επενδυτές αναμένουν τα σχέδια της Μαδρίτης για τον προϋπολογισμό.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,45% στις 13.470 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,44% στις 1.439 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,36% στις 3.104 μονάδες.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται ανοδικά, περιμένοντας την έγκριση του ισπανικού προϋπολογισμού 2013 και την ακόλουθη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Mariano Rajoy.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,17% στις 5.779 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,3% στις 7.297 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 0,62% υψηλότερα στις 3.437 μονάδες. Ο δείκτης ΙΒΕΧ στην Μαδρίτη κινείται με μικτά πρόσημα, υποχωρώντας αυτή την ώρα 0,2%.

Στα ασιατικά χρηματιστήρια κυριάρχησε η παροχή ρευστότητας 58 δισ. δολ. από την κεντρική τράπεζα της Κίνας στο τραπεζικό σύστημα, προκειμένου να συγκρατηθεί η αύξηση του κόστους δανεισμού στην επικράτεια.

Οι αγορές αντέδρασαν θετικά και οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες έκλεισαν με κέρδη.

Χθες η Wall Street έκλεισε με πτώση και ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε επί 5η συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές «τρόμαξαν» με τις διαδηλώσεις κατά της λιτότητας και τις αναταραχές σε Ισπανία και Ελλάδα.

Σήμερα, τα στατιστικά στοιχεία έδειξαν ότι το αμερικανικό ΑΕΠ επιβραδύνθηκε στο β΄ τρίμηνο και διαμορφώθηκε αρκετά χαμηλότερα από την προηγούμενη εκτίμηση, σύμφωνα με την τελική μέτρηση του υπουργείου Οικονομικών. Η αμερικανική οικονομία διευρύνθηκε 1,3% το 12μηνο στο Q2 σε σύγκριση με ανάπτυξη 2% στο α΄ τρίμηνο και 1,7% που ήταν η προηγούμενη μέτρηση.

Επιπλέον, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών που αντικατοπτρίζουν τις επενδυτικές διαθέσεις των Αμερικανών επιχειρηματιών, βούλιαξαν με ποσοστό 13,2%.

Τέλος, σε μια ευνοϊκή εξέλιξη ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε κατά 23.000 την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Στα ταμεία ανεργίας εμφανίστηκαν 359.000 νέοι άνεργοι.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Nike εμφανίζει κινητικότητα εν αναμονή των αποτελεσμάτων του οικονομικού α΄ τριμήνου.

Η Research in Motion επίσης ανακοινώνει σήμερα αποτελέσματα.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του πετρελαίου ενισχύεται 1,32 δολ. στα 91,26 δολ. ανά βαρέλι ενώ το συμβόλαιο του χρυσού κερδίζει 15 δολ. στις 1.769 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v