Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με το δεξί στο Q4 οι αγορές -Ανοδος στην Wall

Οι επενδυτές αψηφούν τις ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη και επιστρέφουν στα χρηματιστήρια στο ξεκίνημα του νέου τριμήνου. Ευνοϊκή επίδραση και από τα αποτελέσματα των ισπανικών stress tests.

Με το δεξί εισέρχονται στο τελευταίο τρίμηνο του έτους τα διεθνή χρηματιστήρια.

Η ανακοίνωση ότι ο δείκτης ISM μεταποίησης βελτιώθηκε περαιτέρω και ανήλθε πάνω από το όριο που σηματοδοτεί ανάπτυξη του κλάδου επιτείνει την άνοδο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,1% στις 13.585 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 1,13% στις 1.457 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,99% υψηλότερα στις 3.147 μονάδες.

Η ανάγκη «επιδιόρθωσης» ζημιών που έγιναν στις τελευταίες ημέρες του, κερδοφόρου, περασμένου τριμήνου, λόγω τακτοποιήσεων χαρτοφυλακίων, θεωρείται ο βασικός παράγοντας της σημερινής θετικής αντίδρασης.

Τα στατιστικά μεγέθη σίγουρα δεν εμπνέουν αισιοδοξία, καθώς οι δείκτες ΡΜΙ μεταποίησης που ανακοινώθηκαν τόσο στην Κίνα όσο και την ευρωζώνη, έδειξαν επιδείνωση της δραστηριότητας των κλάδων.

Πάντως τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται με αισθητή άνοδο, αντλώντας στήριξη και από τα αποτελέσματα των ισπανικών stress test στις τράπεζες, που ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις.

Αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,1% στις 5.805 μονάδες, ο DAX κερδίζει 1,27% στις 7.308 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 1,6% στις 3.409 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε το τρίτο τρίμηνο με σημαντικά κέρδη που έφτασαν το +5,8% για τον δείκτη S&P 500.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο σήμερα στην Wall Street, η Research In Motion συνεχίζει να ενισχύεται μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων πωλήσεων για τα BlackBerry smartphones.

Η Jakks Pacific αντιθέτως υποχωρεί καθώς υποβάθμισε τις προβλέψεις για το οικονομικό έτος 2012.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του πετρελαίου υποχωρεί 50 σεντς στα 91,69 δολ. ανά βαρέλι. Το συμβόλαιο του χρυσού υποχωρεί 30 σεντς στα 1.773 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v