Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακοίνωση Γερμανίας,Γαλλίας,Πολωνίας για ΕΕ

Η Γερμανία, η Γαλλία και η Πολωνία θα κινηθούν γρήγορα για τη δημιουργία μιας αποτελεσματικής ευρωπαϊκής τραπεζικής ένωσης, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των τριών κρατών.

Ανακοίνωση Γερμανίας,Γαλλίας,Πολωνίας για ΕΕ
Η Γερμανία, η Γαλλία και η Πολωνία θα κινηθούν γρήγορα για τη δημιουργία μιας αποτελεσματικής ευρωπαϊκής τραπεζικής ένωσης, ανέφεραν τη Δευτέρα οι υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των τριών κρατών σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν.

"Η Πολωνία, η Γαλλία και η Γερμανία είναι αποφασισμένες να εργαστούν γρήγορα για την εφαρμογή ενός αποτελεσματικού ενιαίου εποπτικού μηχανισμού με τη συμμετοχή της ΕΚΤ, στο πλαίσιο της συμφωνίας στη Σύνοδο του Ιουνίου" σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι υπουργοί των τριών κρατών οι οποίοι συναντήθηκαν στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, ανέφεραν ακόμα ότι είναι αποφασισμένοι να επιτύχουν μια συμφωνία για τον επόμενο προϋπολογισμό της ΕΕ στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα διεξαχθεί το Νοέμβριο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε τη συνάντηση, ο Γερμανός υπουργός Μichael Link, τόνισε ότι η κοινή εποπτεία των ευρωπαϊκών τραπεζών δεν μπορεί να τεθεί σε ισχύ από τον επόμενο χρόνο.

"Είμαι σε θέση να ανακοινώσω με απόλυτη βεβαιότητα, ότι αυτό δεν θα συμβεί τον Ιανουάριο του 2013, γιατί υπάρχουν πολλά τεχνικά ζητήματα, πολλά ζητήματα που πρέπει να διευκρινιστούν από εμπειρογνώμονες. Θέλουμε να δράσουμε γρήγορα, αλλά η ακρίβεια είναι προτεραιότητα" δήλωσε.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v