Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευμετάβλητη συνεδρίαση στην Wall Street

Νευρικότητα ενόψει των τραπεζικών stress tests και της ετυμηγορίας της Moody's για την Ισπανία, επικρατεί στις αγορές. Window dressing και μεταβλητότητα με την λήξη τριμήνου στην Wall Street.

Αρνητικά πρόσημα επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο καθώς οι επενδυτές κλειδώνουν κέρδη στο κλείσιμο του ανοδικού τριμήνου για τα χρηματιστήρια. Η νευρικότητα πάντως ενόψει των αποτελεσμάτων των stress tests στις ισπανικές τράπεζες.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,51% στις 13.416 μονάδες, ο S&P κινείται 0,48% χαμηλότερα στις 1.440 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,41% στις 3.123 μονάδες.

Το σχέδιο προϋπολογισμού της Ισπανίας προκάλεσε άνοδο τιμών στην χθεσινή συνεδρίαση, αν και σήμερα το κλίμα είναι και πάλι τεταμένο εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τραπεζικών stress-tests και την αναθεώρηση της αξιολόγησης της Ισπανίας από την Moody's, που αναμένεται μετά το κλείσιμο των ευρωπαϊκών συνεδριάσεων.

Αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,34% στις 5.762 μονάδες, ο DAX κινείται 0,77% χαμηλότερα στις 7.234 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 1,64% χαμηλότερα στις 3.383 μονάδες.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχωρεί 0,7% κλείνοντας το τρίμηνο με άνοδο 7,4%.

Ο όγκος των συναλλαγών είναι περιορισμένος σήμερα στην Wall Street, καθώς οι επενδυτές αποφεύγουν να κάνουν μεγάλες κινήσεις μετά τα χθεσινά κέρδη. Προβλέπεται αρκετή μεταβλητότητα καθώς πρόκειται για την τελευταία συνεδρίαση του τριμήνου, όπου οι money managers τακτοποιούν τα χαρτοφυλάκιά τους και κάνουν προσπάθειες της τελευταίας ώρας να βελτιώσουν τις «βιτρίνες» τους. Ο δείκτης S&P έχει ενισχυθεί 6,2% στο γ΄ τρίμηνο.

Από το μακροοικονομικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ότι οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Αύγουστο με το μεγαλύτερο ποσοστό σε έξι μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου. Οι ιδιωτικές δαπάνες αυξήθηκαν 0,5% κυρίως εξαιτίας των υψηλότερων τιμών ενέργειας, αν και το ιδιωτικό εισόδημα αυξήθηκε μόλις 0,1% και ο συντελεστής αποταμίευσης μειώθηκε στο 3,7% από 4,1%.

Στην συνέχεια ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης ΡΜΙ της περιφέρειας του Σικάγο διολίσθησε σε αρνητικά εδάφη τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ, είδηση που επέτεινε την πτώση στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Ο δείκτης υποχώρησε στο 49,7 που είναι το χαμηλότερο επίπεδο τριών ετών και κάθε μέγεθος υπό του 50 υποδεικνύει συρρίκνωση στον κλάδο.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Nike υποχωρεί μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν καλύτερα των αναμενόμενων.

Η μετοχή της Research in Motion εκτινάσσεται 16% καθώς η εταιρία που κατασκευάζει το BlackBerry ανακοίνωσε μικρότερες των αναμενόμενων ζημίες.

Η μετοχή της Bank of America αντιδρά με πτώση σχεδόν 1% στην ανακοίνωση της συμβιβαστικής συμφωνίας 2,43 δισ. δολ. σε μαζική προσφυγή σχετική με την εξαγορά της Merrill Lynch το 2009.

Κινητικότητα παρουσιάζει και η μετοχή του Facebook Inc. που ανακοίνωσε πρόγραμμα προσφοράς δώρων καθώς και συγχώνευση υπηρεσιών με την Dropbox.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v