Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Steinbrueck εναντίον Merkel στις εκλογές του 2013

Ο Peer Steinbrueck, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, θα είναι ο βασικός αντίπαλος της Angela Merkel στις εκλογές του 2013. Σύμφωνα με τη Bild, θα είναι ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών.

Steinbrueck εναντίον Merkel στις εκλογές του 2013
Ο Peer Steinbrueck, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας θα είναι ο βασικός αντίπαλος της Angela Merkel στις εκλογές του 2013 σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα αποκαλύπτει δημοσίευμα της Bild. Η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές από το SPD αναφέρει ότι ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών Sigmar Gabriel θα κάνει την σχετική ανακοίνωση τη Δευτέρα.

Ο Steinbrueck ήταν υπουργός Οικονομικών κατά την πρώτη μεγάλη κυβερνητική συμμαχία μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών την περίοδο 2005-2009 υπό την Angela Merkel. Εκείνος καθοδήγησε τη Γερμανία στην αντιμετώπιση της χρηματοοικονομικής κρίσης. Έχει διατελέσει επίσης πρωθυπουργός του Αμβούργου, του πολυπληθέστερου κρατιδίου της Γερμανίας.

Βρέθηκε αντιμέτωπος με τη Merkel στην εκλογική αναμέτρηση του 2009, που κατέληξαν σε μία συντριπτική ήττα για τους Σοσιαλδημοκρατές καθώς απέσπασαν το ιστορικά χαμηλό ποσοστό για την παράταξη του 23%.

Ο ίδιος πρόσφατα δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει ποτέ ξανά σε υπουργικό συμβούλιο της Merkel, γεγονός που δυσχεραίνει ιδιαίτερα τα σενάρια για ενδεχόμενη νέα συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v