Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αιφνιδιαστική μείωση επιτοκίων στην Αυστραλία

Η Reserve Bank of Australia μείωσε το βασικό της επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης στο 3,25% κάνοντας λόγο για αδύναμες προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας

Αιφνιδιαστική μείωση επιτοκίων στην Αυστραλία
Σε αιφνιδιαστική μείωση του βασικού της επιτοκίου προχώρησε η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας. Συγκεκριμένα, η Reserve Bank of Australia μείωσε το βασικό της επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης στο 3,25% κάνοντας λόγο για αδύναμες προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας. Στην σχετική ανακοίνωση γίνεται ειδική αναφορά στην αβεβαιότητα που επικρατεί ως προς την αναπτυξιακή πορεία της κινεζικής οικονομίας αλλά και στις συνθήκες στην εγχώρια αγορά εργασίας που είναι «κάπως» αδύναμες.

Είναι η Τρίτη μείωση επιτοκίων της RBA από το Μάιο συνολικά κατά μία ποσοστιαία μονάδα. Όπως δήλωσε και ο διοικητής της RBA, Glenn Stevens, η κεντρική τράπεζα αποφάσισε να χαλαρώσει περαιτέρω τη νομισματική πολιτική καθώς η προοπτικές ανάπτυξης για τον επόμενο χρόνο φαίνεται πως θα είναι κάπως πιο αδύναμες από ότι είχε αρχικά προβλεφθεί, κυρίως λόγω εξωγενών παραγόντων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v