Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιμένει το debate η Wall Street

Τα κρίσιμα στατιστικά μεγέθη, οι φήμες για ισπανική διάσωση και η αναμονή της τηλεοπτικής "μονομαχίας" των υποψηφίων για την αμερικανική Προεδρία, επιβάλλουν στην Wall Street... υπομονή.

Με το ενδιαφέρον επικεντρωμένο στα κρίσιμα στατιστικά μεγέθη, τις φήμες για την ισπανική διάσωση αλλά και την τηλεοπτική «μονομαχία» των υποψηφίων για την αμερικανική Προεδρία, το αμερικανικό χρηματιστήριο τηρεί στάση αναμονής.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,06% στις 13.473 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,12% στις 1.447 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,2% στις 3.126 μονάδες.

Σημαντικά μακροοικονομικά μεγέθη ανακοινώνονται στην σημερινή συνεδρίαση.

Ήδη κοινοποιήθηκαν τα στοιχεία για τις προσλήψεις εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Οι προσλήψεις μειώθηκαν τον Σεπτέμβριο αλλά διαμορφώθηκαν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις. Η έρευνα του ινστιτούτου ιδιωτικής απασχόλησης ADP έδειξε ότι έγιναν προσλήψεις 162,000 εργαζομένων τον Σεπτέμβριο από 189.000 τον Αύγουστο.

Στην συνέχεια ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης υπηρεσιών ISM ενισχύθηκε περαιτέρω τον Σεπτεμβριο στις ΗΠΑ. Ο δείκτης που καταγράφει την δραστηριότητα στον κλάδο υπηρεσιών της αμερικανικής οικονομίας ανήλθε στο 55,1 τον Σεπτέμβριο σε σχέση με 53,7 τον Αύγουστο.

Τα μακροοικονομικά μεγέθη από τον υπόλοιπο πλανήτη παρέμειναν απογοητευτικά, με τον σύνθετο δείκτη ΡΜΙ στην ευρωζώνη να διολισθαίνει σε χαμηλό 4 μηνών και τον κινεζικό ΡΜΙ υπηρεσιών να υποχωρεί χαμηλότερα.

Η αβεβαιότητα εν τω μεταξύ για το αν θα ζητήσει η Ισπανία διάσωση από διεθνείς πιστωτές εξακολουθεί να επιβαρύνει και την σημερινή συνεδρίαση, όπως και την χθεσινή, που έκλεισε με πτώση για τις αγορές σε Ασία, Ευρώπη και ΗΠΑ.

Τόσο στην Ασία όσο και στις ευρωαγορές επικρατούν και σήμερα μικτές, σταθεροποιητικές διαθέσεις. Ο δείκτης FTSE υποχωρεί ελαφρώς στις 2.493 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,15% στις 7.317 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύεται ανεπαίσθητα στις 3.416 μονάδες.

Το συμβόλαιο του χρυσού κερδίζει σχεδόν 4 δολ. στα 1.779 δολ. ανά ουγκιά ενώ του πετρελαίου υποχωρεί 1,5 δολ. στα 90,39 δολ. ανά βαρέλι.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο στην Wall Street, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Alcoa που θα κάνει την παραδοσιακή τυπική έναρξη την επόμενη εβδομάδα στον κύκλο ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου.

Ήδη από σήμερα, αποτελέσματα θα ανακοινώσει η Family Dollar Stores που κινείται ανοδικά καθώς και ο χημικός κολοσσός Monsanto.

Ο τίτλος της Best Buy Co. κερδίζει 1% μετά την φήμη ότι θα γίνει προσφορά εξαγοράς 11 δισ. δολ. από τον ιδρυτή Richard Schulze.

Η MetroPCS Communications συνεχίζει να εκτινάσσεται μετά την επιβεβαιώση των φημών ότι συνομιλεί με την T-Mobile της Deutsche Telekom για πιθανή εξαγορά.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα συγκεντρώσει και το πρώτο από τα τρία προεκλογικά debates μεταξύ του Προέδρου Barack Obama και του Mitt Romney, ενόψει της μεγάλης αναμέτρησης για την Προεδρία στις αρχές Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v