Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανία και Q3 "εκνευρίζουν" την Wall Street

Σταθεροποιητική εικόνα εμφανίζουν τα blue-chips στην Wall, καθώς το ενδιαφέρον στρέφεται στα επικείμενα εταιρικά αποτελέσματα Q3. Νευρικότητα στις ευρωαγορές με τις φήμες για την Ισπανία στο επίκεντρο.

Διορθωτική εικόνα εμφανίζουν τα blue-chips στην Wall Street, καθώς το ενδιαφέρον στρέφεται στα τριμηνιαία εταιρικά αποτελέσματα που ξεκινούν τις επόμενες ημέρες.

Η κρίση χρεών στην ευρωζώνη, με την Ισπανία να φημολογείται ότι θα ζητήσει από ώρα σε ώρα πλήρη βοήθεια από τους διεθνείς πιστωτές, επιτείνει την νευρικότητα.

Οι τεχνολογικές μετοχές εξαιρούνται από την πτώση και διατηρούν ήπια ανοδικές τάσεις.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,39% στις 13.462 μονάδες, ο S&P κινείται 0,2% χαμηλότερα στις 1.441 μονάδες, ενώ ο Nasdaq αποκομίζει κέρδη 0,05% στις 3.114 μονάδες.

Οι πτωτικές μετοχές σχεδόν ισοβαθμούν με τις κερδισμένες στο New York Stock Exchange, όπου ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 209 εκατομμύρια μετοχές στις πρωινές ώρες.

Η συνεδρίαση στην Wall Street ξεκίνησε ανοδικά, με υποστήριξη κυρίως από την αναβάθμιση των αμερικανικών τραπεζών από την Credit Suisse.

Η μετοχή της Bank of America ξεκίνησε την συνεδρίαση με άνοδο 1,23%, η Citigroup 0,09% και η Morgan Stanley 0,3% και ο τραπεζικός κλάδος απεκόμισε τα μεγαλύτερα κέρδη στην Wall Street, αλλά στην συνέχεια η σκυτάλη πέρασε στους τεχνολογικούς κλάδους.

Το ενδιαφέρον των traders αρχίζει τώρα να συγκεντρώνει η επικείμενη περίοδος ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου, που ξεκινά με τα μεγέθη της Alcoa στις 9 Οκτωβρίου.

Στις ευρωαγορές κυριάρχησε η φήμη από το πρακτορείο Reuters ότι η Ισπανία ετοιμαζεται να ζητήσει πλήρη διάσωση από την ευρωζώνη, παρά τις αντιρρήσεις του Βερολίνου.

Οι ευρωαγορές "γύρισαν " πτωτικά το απόγευμα και τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,21%στις 2.493 μονάδες, ο DAX με απώλειες 0,28% στις 7.305 μονάδες, ενώ ο CAC τερμάτισε 0,6% χαμηλότερα στις 3.414 μονάδες

Νωρίτερα η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας αιφνιδίασε τις αγορές μειώνοντας το βασικό δανειστικό επιτόκιο εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης.

Κατά τα λοιπά, στην Wall Street η μετοχή της J.P. Morgan Chase εμφανίζει μικρές μεταβολές μετά τις εισαγγελικές κατηγορίες κατά του blue-chip για απάτη σχετικά με τιτλοποιημένα στεγαστικά χρεόγραφα.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η μετοχή της PetSmart (+2%) που η Standard & Poor’s ανακοίνωσε ότι θα γίνει το νέο μέλος του S&P 500 αντικαθιστώντας την Sunoco από 4/10.

Στις υπόλοιπες αγορές το συμβόλαιο του πετρελαίου υποχωρεί ελαφρώς στα 92,42 δολ. ανά βαρέλι στη Νέα Υόρκη, ενώ του χρυσού 2 δολ. στα 1.781 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v