Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Rajoy: Δεν θα γίνει άμεσα υποβολή αιτήματος

Η Ισπανία δεν πρόκειται να υποβάλει άμεσα αίτημα διάσωσης στην ΕΕ, δήλωσε την Τρίτη ο Ισπανός πρωθυπουργός Mario Rajoy, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που ήθελαν η χώρα να καταθέτει επίσημο αίτημα το Σαββατοκύριακο.

Rajoy: Δεν θα γίνει άμεσα υποβολή αιτήματος
Η Ισπανία δεν πρόκειται να υποβάλει άμεσα αίτημα διάσωσης στην ΕΕ, δήλωσε την Τρίτη ο Ισπανός πρωθυπουργός Mario Rajoy, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τους επικεφαλής των περιφερειών.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση που του έγινε για το αν επίκειται άμεσα αίτημα βοήθειας από την Ισπανία, ο κ. Rajoy απάντησε:

"Aν ένα πρακτορείο ειδήσεων μεταδίδει ότι θα ζητήσουμε βοήθεια αυτό το Σαββατοκύριακο, υπάρχουν δύο πιθανές εξηγήσεις. Είτε το πρακτορείο αυτό έχει δίκιο και γνωρίζει πιο πολλά από εμένα, το οποίο είναι πιθανό, είτε δεν έχει δίκιο. Αλλά αν σας βοηθάει και αποδέχεστε ότι αυτό που σας λέω είναι πιο σημαντικό από αυτή τη διαρροή, τότε σας λέω όχι".

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Δευτέρας το Reuters μετέδωσε ότι η Ισπανία είναι ένα βήμα πριν από την κατάθεση του αιτήματος, κάτι που βρίσκει αντίθετη τη Γερμανία.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός ανέφερε ακόμα ότι συμφώνησε με τους ηγέτες των περιφερειών της χώρας για τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που πρέπει να ακολουθήσουν. Η συμφωνία ήταν ομόφωνη, σημείωσε.

Πρόσθεσε επίσης ότι συμφώνησαν να συζητήσουν πως θα μοιραστεί το βάρος της μείωσης του ελλείμματος μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης και των περιφερειών.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν η κυβέρνηση του είναι "έτοιμη να αναλάβει φυσική δράση ενάντια στην Καταλονία" ο κ. Rajoy απάντησε "ας μην βιαζόμαστε", λέγοντας ότι στη σημερινή συνάντηση δεν αναφέρθηκε κανείς στην ανεξαρτησία της Καταλονίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v