Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

To FBI σφίγγει τον κλοιό στο insider trading

Ο James Barnacle, επικεφαλής του τμήματος οικονομικού εγκλήματος του FBI στην Ουάσιγκτον, αναφέρει ότι ο αριθμός των ανοιχτών υποθέσεων αυξήθηκε κατά 43% το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου

To FBI σφίγγει τον κλοιό στο insider trading
Οι αμερικανικές αρχές εντείνουν τη μάχη εναντίον του insider trading με το FBI να πολλαπλασιάζει τον αριθμό των υποθέσεων που ερευνά. Όπως αναφέρει ο James Barnacle, ο επικεφαλής του τμήματος οικονομικού εγκλήματος του FBI στην Ουάσιγκτον, ο αριθμός των ανοιχτών υποθέσεων αυξήθηκε κατά 43% το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου.
 
Από το 2009, μόνο οι εισαγγελικές αρχές του Μανχάτα, έχουν απαγγείλει κατηγορίες για ποινικά αδικήματα σε 72 trader από hedge fund, στελέχη επιχειρήσεων και συμβούλους. Η καταδίκη του Raj Rajaratnam, ιδρυτή της Galleon Group και περίπου 12 ατόμων στην ίδια υπόθεση, ήταν ορόσημο στη μάχη εναντίον του insider trading στις ΗΠΑ. Τον Ιούνιο καταδικάστηκε και ο Rajat Gupta, πρώην διευθυντής της Goldman Sachs.

Το FBΙ δηλώνει επίσης ότι θέλει να εμπλέξει ενεργά στις έρευνες την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, αλλά και την ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή Χρηματοοικονομικού Κλάδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v