Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανία και Q3 δίχασαν τη Wall Street

Η διάψευση Rajoy για επικείμενη προσφυγή της Ισπανίας στον μηχανισμό στήριξης πίεσαν χαμηλότερα τον Dow. Γύρισαν σε θετικό πρόσημο S&P και Nasdaq. Νευρικότητα εν όψει αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου.

Η διάψευση Rajoy για επικείμενη προσφυγή της Ισπανίας στον μηχανισμό στήριξης πίεσαν χαμηλότερα τον Dow. Γύρισαν σε θετικό πρόσημο S&P και Nasdaq.Νευρικότητα εν όψει αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Οι τελευταίες πληροφορίες ότι η Ισπανία ενδέχεται να ζητήσει πλήρη διάσωση από την Ευρωζώνη -παρά τις αντιρρήσεις της Γερμανίας -και η αναβάθμιση της αξιολόγησης των αμερικανικών τραπεζών από την Credit Suisse, δεν κατάφεραν να κρατήσουν σε θετικό έδαφος τον Dow.

Ειδικότερα, δημοσίευμα του Reuters ανέφερε ότι σύντομα η Ισπανία θα προσφύγει σε διάσωση από την Ευρωζώνη με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας ωστόσο να διαψεύδει σήμερα ότι θα ζητήσει βοήθεια εντός της εβδομάδας.

Επιπλέον, θετικό αντίχτυπό στην αγορά είχε η αναβάθμιση της αξιολόγησης των αμερικανικών τραπεζών σε «overweight» από την Credit Suisse, εξαιτίας της προσδοκώμενης αύξησης των δανείων και της βελτίωσης της ποιότητας των χαρτοφυλακίων. 

Αν και παρατηρήθηκαν ανοδικές τάσεις στη Wall, ωστόσο παρέμεινε για δεύτερη διαδοχική ημέρα στο προσκήνιο ο προβληματισμός των επενδυτών αναφορικά με την μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητα του τρίτου γύρου ποσοτικής χαλάρωσης που έχει προαναγγείλει η Fed.

Παράλληλα νευρικότητα επικράτησε στη χρηματιστηριακή αγορά εν όψει των αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου των εισηγμένων.

Επιπλέον, η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας αιφνιδίασε τις αγορές μειώνοντας το βασικό επιτόκιο δανεισμού εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,6% στα 91,92 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,4% στα 1.776 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραφε άνοδο 3% στο 2,43 δολ. και το δικαίωμα της σημείωνε κέρδη 2,3% στα 19,30 δολάρια.

Στη Wall, o Dow σημείωσε πτώση 0,24%, στις 13.482,36 μονάδες, ο S&P με κέρδη 0,09% στις 1.445,75 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,21% στις 3.120,04 μονάδες.

Στις ευρωαγορές κυριάρχησε η φήμη από το πρακτορείο Reuters ότι η Ισπανία ετοιμάζεται να ζητήσει πλήρη διάσωση από την ευρωζώνη, παρά τις αντιρρήσεις του Βερολίνου.

Οι ευρωαγορές "γύρισαν " πτωτικά το απόγευμα και τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,21%στις 2.493 μονάδες, ο DAX με απώλειες 0,28% στις 7.305 μονάδες, ενώ ο CAC τερμάτισε 0,6% χαμηλότερα στις 3.414 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v