Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

PwC: Αυξάνονται στα 31,5 δισ. τα έσοδα το 2012

Η PwC, το μεγαλύτερο διεθνές δίκτυο επιχειρηματικών υπηρεσιών, ανακοίνωσε ακαθάριστα έσοδα 31,5 δισ. δολάρια παγκοσμίως για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Ιουνίου 2012

PwC: Αυξάνονται στα 31,5 δισ. τα έσοδα το 2012
Η PwC, το μεγαλύτερο διεθνές δίκτυο επιχειρηματικών υπηρεσιών, ανακοίνωσε ακαθάριστα έσοδα 31,5 δισ. δολάρια παγκοσμίως για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Ιουνίου 2012. Σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, τα έσοδα της PwC αυξήθηκαν κατά 8%.

Οι εταιρείες μέλη του δικτύου της PwC σημείωσαν σημαντική αύξηση εσόδων (13%) στη Βόρειο και Νότιο Αμερική. Αυτή η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί συνέχεια της καλής απόδοσης που σημειώθηκε την προηγούμενη χρονιά και παγιώνει τη θέση που κατέχει η PwC στην αγορά αυτής της περιοχής.

Στις αναπτυσσόμενες αγορές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής σημειώθηκε επίσης σημαντική ανάπτυξη, η οποία άγγιξε το 15%, αντανακλώντας τη δέσμευση και τις αυξημένες επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει το δίκτυο της PwC στην περιοχή. Οι εταιρείες μέλη του δικτύου της PwC στην Ασία συνέχισαν την ανοδική τους πορεία με τα έσοδα τους να έχουν αυξηθεί κατά 8% το οικονομικό έτος 2012.

Τα συνολικά έσοδα του δικτύου της PwC αυξήθηκαν και στην Ευρώπη, παρά την επίδραση που είχε στην ανάπτυξη το κλίμα αβεβαιότητας στην Ευρωζώνη. Οι εταιρείες μέλη του δικτύου της PwC σημείωσαν αύξηση ύψους 4% στη Δυτική Ευρώπη και 8% στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, υψηλότερη και από τα δύο αντίστοιχα ποσοστά του προηγούμενου χρόνου.

Συνολικά, οι εταιρείες μέλη του δικτύου της PwC αύξησαν τα έσοδά τους σε όλες τις σημαντικές αγορές του κόσμου, τόσο στις αναπτυγμένες όσο και τις αναπτυσσόμενες. Τα έσοδα που προέρχονται από τις αναπτυσσόμενες αγορές ανέρχονται πλέον στο 20% των συνολικών εσόδων της PwC σε παγκόσμιο επίπεδο και αναμένεται να φτάσουν το 40% μέχρι το 2017.

Πέρα από τα υψηλά έσοδα, η PwC συνέχισε να προσλαμβάνει ταλαντούχα στελέχη και να επενδύει στην εκπαίδευση και την εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού της. Κατά το οικονομικό έτος 2012, οι εταιρείες μέλη του δικτύου της PwC προσέλαβαν 20.500 αποφοίτους, ένα αριθμό ρεκόρ για προσλήψεις αποφοίτων, από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως. Οι εταιρείες μέλη του δικτύου της PwC σχεδιάζουν να προσλάβουν και εκπαιδεύσουν ακόμη μεγαλύτερο αριθμό αποφοίτων τη χρονιά που έρχεται.

Κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2012, η PwC αύξησε το συνολικό ανθρώπινο δυναμικό της κατά 7%, με το συνολικό αριθμό των στελεχών της να ανέρχεται για πρώτη φορά σε πάνω από 180.000.

«Η ικανότητα της PwC να αυξάνει τα έσοδά της σε όλες τις σημαντικές αγορές μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, αποτελεί απόδειξη της εμπιστοσύνης που δείχνουν οι πελάτες μας στην ποιότητα της δουλειάς μας, στις ικανότητες των ανθρώπων μας και στη δύναμη του δικτύου της PwC», δήλωσε ο Dennis M. Nally, Πρόεδρος της PricewaterhouseCoopers International Ltd.

«Βρισκόμαστε εν μέσω μιας διαδικασίας επανακαθορισμού της ισορροπίας των παγκόσμιων οικονομικών δυνάμεων. Η οικονομική ανάπτυξη των αναπτυσσόμενων αγορών θα συνεχίσει να είναι πιο γρήγορη από την ανάπτυξη των πιο εδραιωμένων οικονομιών. Το γεγονός αυτό υπογραμμίζει τη συνεχή ανάγκη να προσελκύουμε ταλαντούχα και ικανά στελέχη και να εξασφαλίζουμε ότι βρίσκονται εκεί που τους χρειάζονται οι πελάτες μας. Είμαστε αποφασισμένοι να επενδύσουμε στην πρόσληψη και απασχόληση των καλύτερων στελεχών και να εστιάσουμε στη συνεχή παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.»

Οι μεγαλύτερες εταιρείες μέλη του δικτύου της PwC σε όλο τον κόσμο συνέχισαν να αυξάνουν τα έσοδά τους. Στις ΗΠΑ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 15%, στην Αγγλία 6%, στην Κίνα 14%, στην Ινδία 16%, στη Ρωσία 13% και στη Βραζιλία 14%. Τα έσοδα στην Αυστραλία και τον Ειρηνικό μειώθηκαν κατά 5%. Αυτή η μείωση οφείλεται σε ένα σημαντικό γεγονός κατά το οικονομικό έτος 2011 που είχε ως αποτέλεσμα να σημειώσουν ιδιαίτερη αύξηση τα έσοδα του εν λόγω έτους. Εξαιρώντας την επίδραση αυτού του γεγονότος, τα έσοδα στην Αυστραλία και τον Ειρηνικό εξακολούθησαν να αυξάνονται με σταθερό ρυθμό ίσο με 3%.

Στις ελεγκτικές υπηρεσίες, τα έσοδα της PwC ανήλθαν στα 14,9 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 3%. Η σταθερή ανάπτυξη του κλάδου των ελεγκτικών υπηρεσιών, οι οποίες αποτελούν και το σήμα κατατεθέν της PwC και αποτελούν το μεγαλύτερο τμήμα ελεγκτικών υπηρεσιών παγκοσμίως, είναι ιδιαίτερα σημαντική δεδομένης της ωρίμασης του κλάδου και της ιδιαίτερα ανταγωνιστικής φύσης της αγοράς ελεγκτικών υπηρεσιών. Οι εταιρείες μέλη του δικτύου της PwC συνεχίζουν να εστιάζουν στην ποιότητα των ελεγκτικών υπηρεσιών που παρέχουν. Το οικονομικό έτος 2012, οι εταιρείες μέλη του δικτύου της PwC συνέχισαν να επενδύουν σημαντικά στη στήριξη και ανάπτυξη των ελεγκτικών τους υπηρεσιών, με στόχο να ενισχύσουν την ποιότητα τους και να αυξήσουν το βαθμό σχετικότητας και ανταπόκρισης τους στις ανάγκες των επενδυτών και των κεφαλαιαγορών.

Το τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της PwC συνέχισε να αναπτύσσεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα έσοδά σε όλο το δίκτυο της PwC, αυξήθηκαν κατά 17% φθάνοντας τα 8,7 δισ. δολάρια. Αυτό οφείλεται κυρίως στις υψηλότερες πωλήσεις συμβουλευτικών υπηρεσιών (consulting services), καθώς οι πελάτες αναγνωρίζουν την ικανότητα της PwC να επιφέρει διαρθρωτικές μεταβολές με όλο το φάσμα των συμβουλευτικών υπηρεσιών, από τη στρατηγική ως την εκτέλεση.

Έχοντας ως βάση τις υψηλές επιδόσεις του 2011, τα έσοδα του Φορολογικού Τμήματος του δικτύου της PwC συνέχισαν να αυξάνονται και το 2012 κατά 8% φθάνοντας τα 7,9 δισ. δολάρια. Η αύξηση αυτή προήλθε από την αυξημένη ζήτηση από τους πελάτες για συμβουλευτικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση των κινδύνων και των προκλήσεων που ελλοχεύουν στη φορολογική συμμόρφωση, στους φορολογικούς ελέγχους και τη φορολογική λογιστική. Επιπλέον, τα στελέχη του Φορολογικού Τμήματος της PwC έχουν αναλάβει δράση συμβουλεύοντας τους πελάτες τους αναφορικά με τις φορολογικές συνέπειες και τους φορολογικούς κινδύνους που προκύπτουν καθώς οι εταιρείες τροποποιούν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες για να ανταποκριθούν στην παγκοσμιοποίηση και τις μεταβαλλόμενες εφοδιαστικές αλυσίδες.

Κατά το οικονομικό έτος 2012, τα δύο τρίτα των εσόδων του τμήματος Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και Φορολογικού τμήματος προήλθαν από πελάτες που δεν ελέγχονται από την PwC. Σε όλο το φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών, το δίκτυο της PwC παρέχει υπηρεσίες στο 84% των εταιρειών που συγκαταλέγονται στη λίστα Fortune Global 500 καθώς και στο 88% των εταιρειών που απαρτίζουν τη λίστα FT Global 500 των Financial Times.

«Ο στόχος μας παραμένει αμετάβλητος», δηλώνει ο κ. Nally. «Εργαζόμαστε σκληρά για να είμαστε το κορυφαίο δίκτυο παροχής επιχειρηματικών υπηρεσιών στον κόσμο και φιλοδοξούμε να ξεχωρίζουμε όχι μόνο για το μέγεθός μας, αλλά και για την υψηλή ποιότητα της δουλειάς μας, το ταλέντο των ανθρώπων μας και την ισχύ του brand μας παγκοσμίως.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v