Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονομικές ειδήσεις τονώνουν την Wall Street

Τα καλά στατιστικά από τον τομέα υπηρεσιών και την απασχόληση υποστηρίζουν σε άνοδο την Wall. Στο επίκεντρο η ευρω-κρίση, τα Q3 και το 1ο debate της προεκλογικής αναμέτρησης. Σημαντική πτώση πετρελαίου.

Τα καλά στατιστικά στοιχεία από τους κρίσιμους τομείς του κλάδου υπηρεσιών και της απασχόλησης, στηρίζουν σε άνοδο τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στην Wall Street επικεντρώνεται στις εξελίξεις από την κρίση χρεών της ευρωζώνης και ειδικά τις φήμες για την ισπανική διάσωση, τα εταιρικά αποτελέσματα γ΄ τρίμηνου αλλά και την τηλεοπτική «μονομαχία» των υποψηφίων για την αμερικανική Προεδρία.

Μετά από μικτά πρόσημα στο άνοιγμα, αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,39% στις 13.534 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,39% στις 1.451 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,55% στις 3.137 μονάδες.

Οι κερδισμένες μετοχές υπερτερούν ελαφρώς των χαμένων στο New York Stock Exchange, όπου ο όγκος των συναλλαγών ανέρχεται στις πρωινές συναλλαγές στις 112 εκατομμύρια μετοχές.

Σημαντικά μακροοικονομικά μεγέθη ανακοινώθηκαν στην σημερινή συνεδρίαση.

Πρώτον τα στοιχεία για τις προσλήψεις εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, που έδειξαν ότι οι προσλήψεις μειώθηκαν τον Σεπτέμβριο αλλά διαμορφώθηκαν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις. Η έρευνα του ινστιτούτου ιδιωτικής απασχόλησης ADP έδειξε ότι έγιναν προσλήψεις 162.000 εργαζομένων τον Σεπτέμβριο από 189.000 τον Αύγουστο.

Στην συνέχεια ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης υπηρεσιών ISM ενισχύθηκε περαιτέρω τον Σεπτεμβριο στις ΗΠΑ. Ο δείκτης που καταγράφει την δραστηριότητα στον κλάδο υπηρεσιών της αμερικανικής οικονομίας ανήλθε στο 55,1 τον Σεπτέμβριο σε σχέση με 53,7 τον Αύγουστο.

Τα μακροοικονομικά μεγέθη από τον υπόλοιπο πλανήτη παρέμειναν απογοητευτικά, με τον σύνθετο δείκτη ΡΜΙ στην ευρωζώνη να διολισθαίνει σε χαμηλό 4 μηνών και τον κινεζικό ΡΜΙ υπηρεσιών να υποχωρεί χαμηλότερα.

Η αβεβαιότητα εν τω μεταξύ για το αν θα ζητήσει η Ισπανία διάσωση από διεθνείς πιστωτές εξακολουθεί να επιβαρύνει και την σημερινή συνεδρίαση, όπως και την χθεσινή, που έκλεισε με πτώση για τις αγορές σε Ασία, Ευρώπη και ΗΠΑ.

Τόσο στην Ασία όσο και στις ευρωαγορές επικράτησαν και σήμερα μικτές, σταθεροποιητικές διαθέσεις. Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,28% υψηλότερα στις 5.825 μονάδες, ο DAX με άνοδο 0,22% στις 7.322 μονάδες, ενώ ο CAC με πτώση 0,24% στις 3.406 μονάδες.

Το συμβόλαιο του χρυσού κερδίζει 4,6 δολ. στα 1.780 δολ. ανά ουγκιά ενώ του πετρελαίου υποχωρεί 3 δολ. στα 88,82 δολ. ανά βαρέλι για την ποικιλία WTI.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο στην Wall Street, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Alcoa που θα κάνει την παραδοσιακή τυπική έναρξη την επόμενη εβδομάδα στον κύκλο ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου.

Ήδη από σήμερα, αποτελέσματα θα ανακοινώσει η Family Dollar Stores που κινείται ανοδικά καθώς και ο χημικός κολοσσός Monsanto.

Ο τίτλος της Best Buy Co. κερδίζει 1% μετά την φήμη ότι θα γίνει προσφορά εξαγοράς 11 δισ. δολ. από τον ιδρυτή Richard Schulze.

Η MetroPCS Communications συνεχίζει να εκτινάσσεται μετά την επιβεβαιώση των φημών ότι συνομιλεί με την T-Mobile της Deutsche Telekom για πιθανή εξαγορά.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα συγκεντρώσει και το πρώτο από τα τρία προεκλογικά debates μεταξύ του Προέδρου Barack Obama και του Mitt Romney, ενόψει της μεγάλης αναμέτρησης για την Προεδρία στις αρχές Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v