Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατεβάζει ταχύτητα ο ιδιωτικός τομέας στην ΕΕ

Επιδεινώνεται η κατάσταση για τον ιδιωτικό κλάδο της ευρωζώνης. Ο συνολικός ΡΜΙ άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2009. Διαμορφώθηκε στο 46,1 από 46,3 τον προηγούμενο μήνα.

Κατεβάζει ταχύτητα ο ιδιωτικός τομέας στην ΕΕ
Επιδεινώνεται η κατάσταση για τον ιδιωτικό κλάδο της ευρωζώνης, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Markit, ο συνολικός δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ διαμορφώθηκε το Σεπτέμβριο στο 46,1 από 46,3 τον Αύγουστο. Πρόκειται για τη χαμηλότερη ένδειξη από το Μάιο του 2009, αν και επισημαίνεται ότι είναι υψηλότερη από την αρχική ένδειξη του δείκτη, στο 45,9.

Ως προς τον κλάδο υπηρεσιών, ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ υποχώρησε στο 46,1 από 47,2 τον Αύγουστο. Η αρχική ένδειξη ήταν σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα, στο 46.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Markit, τα στοιχεία αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ευρωζώνη δεν θα επιστρέψει στην ανάπτυξη εντός του 2012, καθώς διαπιστώνεται συρρίκνωση των νέων παραγγελιών και μείωση των θέσεων απασχόλησης.

Η Markit αναφέρει διαπιστώνει επίσης ότι οι δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζες κατά τους τελευταίους δύο μήνες δεν έχουν αγγίξει - προς το παρόν τουλάχιστον - την πραγματική οικονομία. "Αντί να υπάρξει ξεκαθάρισμα, το σύννεφο της αβεβαιότητας ως προς τις επενδυτικές δαπάνες έγινε μεγαλύτερο τον Σεπτέμβριο" δήλωσε ο Chris Williamson, επικεφαλής ανάλυσης της Markit.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v