Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια πτώση στην Wall περιμένοντας την Alcoa

Η αναμονή για την έναρξη του Q3, που προβλέπεται να δείξει μείωση εταιρικών κερδών 2,7% για τον S&P, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον στην Wall. "Βαρίδι" η Apple στον Nasdaq, "ήσυχη" συνεδρίαση λόγω ημιαργίας.

Οι υποτονικές προβλέψεις για την διεθνή ανάπτυξη και ειδικά για την Κίνα προκαλούν απογοήτευση στα χρηματιστήρια.

Η Wall Street κινείται με επιφυλακτικές τάσεις ενόψει της έναρξης των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου από μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις. Εν τω μεταξύ τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αμερικανική οικονομία θέτουν υπό αμφισβήτηση τις δυνατότητες τόνωσης της οικονομίας με τα προγράμματα ρευστότητας της Federal Reserve.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,08% στις 13.566 μονάδες, ο S&P κινείται 0,44% χαμηλότερα στις 1.455 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει απώλειες 1,06% στις 3.116 μονάδες.

Πάντως τεχνικοί αναλυτές σημειώνουν ότι τόσο ο S&P 500 όσο και ο Dow συνεχίζουν να διεκδικούν τα υψηλά τεσσάρων ετών και, μολονότι οι δείκτες συναντούν αντιστάσεις, η πτωτική αντίδρασή τους σε αυτές τις αντιστάσεις είναι συγκρατημένη.

Δεν έχουν προγραμματιστεί οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα και οι συναλλαγές αναμένεται να είναι περιορισμένες εξαιτίας της αργίας σε ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ για τον εορτασμό της Ημέρας του Κολόμβου.

Στην Wall Street το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην άτυπη έναρξη της περιόδου ανακοινώσεων αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου, που ξεκινά με τα στοιχεία της Alcoa μετά την ολοκλήρωση της αυριανής συνεδρίασης.

Σύμφωνα με στοιχεία των FT, οι αναλυτές προβλέπουν ότι τα κέρδη για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο θα εμφανίσουν πτώση, δείχνοντας αρνητικά αποτελέσματα μετά από 11 συνεχόμενα τρίμηνα κερδών. Οι αναλυτές της Wall Street περιμένουν ότι τα κέρδη ανά μετοχή γ΄ τριμήνου των εταιριών του S&P 500 θα μειωθούν 2,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, σύμφωνα με την FactSet.

Σήμερα, έντονες πιέσεις επικρατούν στην μετοχή της Zynga που υποβάθμισε τους ετήσιους στόχους της. Η μετοχή της Apple υποχωρεί 1% στα 646 δολ. και είναι το μεγαλύτερο «βαρίδι» τόσο στον S&P 500 όσο και στον Nasdaq. Φαίνεται να συμβάλλει η είδηση της απεργίας στο κινεζικό εργοστάσιο Foxconn που κατασκευάζει το iPhone της Apple.

Με άνοδο 1,3% αντιδρά η μετοχή της UnitedHealth Group στην είδηση εξαγοράς της βραζιλιάνικηκς Amil Participacoes SA.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουν οι επενδυτές τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του eurogroup, οι συνομιλίες του οποιου προβλέπεται να επικεντρωθούν στην επόμενη δόση από τα κεφάλαια βοήθειας προς την Ελλάδα και το αν και πότε θα κάνει η Ισπανία αίτηση υπαγωγής σε διάσωση.

Μέσα στην εβδομάδα επίσης, η Ιαπωνία θα φιλοξενήσει την σύνοδο της Group of Seven, η οποία επίσης συγκεντρώνει ενδιαφέρον.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν με χαμηλότερα επίπεδα μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων της Παγκόσμιας Τράπεζας για την ανάπτυξη της ανατολικής Ασίας.

Οι αρνητικές διαθέσεις μεταδόθηκαν και στις ευρωαγορές, όπου ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,49% στις 5.842 μονάδες, ο DAX με απώλειες 1,44% στις 7.291 μονάδες, ενώ ο CAC με πτώση 1,45% στις 3.407 μονάδες.

Αρνητικά πρόσημα επικρατούν και στις αγορές εμπορευμάτων καθώς το δολάριο ενισχύεται, με πτώση 0,7% για το πετρέλαιο στα 89,17 δολ. ανά βαρέλι και μικρές απώλειες για τον χρυσό στα 1.776 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v