Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Weidmann: Η ΕΚΤ πρέπει να γνωρίζει τα όρια της

Δύσκολη η ανάληψη εποπτικού ρόλου από κεντρικές τράπεζες, δήλωσε ο πρόεδρος της Bundesbank, Jens Weidmann. Το μυστικό της επιτυχίας για μια κεντρική τράπεζα είναι η αναγνώριση των ορίων της, σημείωσε.

Weidmann: Η ΕΚΤ πρέπει να γνωρίζει τα όρια της
Το μυστικό της επιτυχίας για μια κεντρική τράπεζα είναι η αναγνώριση των ορίων της, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Bundesbank, Jens Weidmann, προειδοποιώντας ότι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης υπάρχει ο κίνδυνος υπερφόρτωσης με πάρα πολλά καθήκοντα.

"Η σημερινή κρίση δημιουργεί τεράστιες προκλήσεις στους πολιτικούς αξιωματούχους και στις κεντρικές τράπεζες" ανέφερε σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Weidmann κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Ακαδημία Επιστημών του Duessedldorf.

"Για τις κεντρικές τράπεζες, αυτό συνδέεται με αρκετά προβλήματα, υπάρχει κίνδυνος υπερφόρτωσης των τραπεζών" σημείωσε, λέγοντας ότι ο δρόμος της επιτυχίας περνάει μέσα από την αναγνώριση των ορίων κατά την άσκηση της νομισματικής πολιτικής.

"Ένα από τα μυστικά της επιτυχίας για τις κεντρικές τράπεζες είναι η αναγνώριση των ορίων τους" επεσήμανε.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι όσοι δρουν με πρωταρχικό στόχο τον κατευνασμό των αγορών βραχυπρόθεσμα χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τα μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα προβλήματα, δεν θα καταφέρουν να επιτύχουν τη σταθερότητα.

Όσον αφορά την πρόταση για ανάληψη εποπτικών αρμοδιοτήτων από τις κεντρικές τράπεζες, ο κ. Weidmann υποστήριξε ότι η διάκριση της τραπεζικής εποπτείας από την άσκηση νομισματικής πολιτικής είναι δύσκολη τόσο από οργανωτική όσο και από νομική πλευρά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v