Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fitch: Με "AAA" αξιολογεί τον ESM

Η Fitch ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θέτει αξιολόγηση "ΑΑΑ" στην μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα (IDR) του ESM. Το outlook είναι σταθερό.

Fitch: Με AAA αξιολογεί τον ESM
Η Fitch ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θέτει αξιολόγηση "ΑΑΑ" στην μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα (IDR) του ESM. Το outlook είναι σταθερό.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, αναφέρει ότι το "ΑΑΑ" του ESM βασίζεται στα υψηλής ποιότητας στοιχεία ενεργητικού, στον υψηλό λόγο κεφαλαιοποίησης, στο καθεστώς προνομιακού πιστωτή και στο γεγονός ότι η χορήγηση δανείων θα συνοδεύεται από ισχυρή "conditionality".

Η Fitch σημειώνει ότι ο ESM θα διαθέτει επαρκή κεφαλαιακά αποθέματα τα οποία θα αντιστοιχούν στο 15% των δανείων που χορηγεί ο μηχανισμός, τονίζοντας ότι "o ESM θα έχει πάντοτε επαρκή ρευστότητα για να ικανοποιήσει όλες τις υποχρεώσεις τους μέσα στους επόμενους 12 μήνες".

Παράλληλα, αναφέρει ότι το καθεστώς προνομιακού πιστωτή που θα απολαμβάνει ο ευρωπαϊκός μηχανισμός, "αποτελεί μια σημαντική πιστωτική εξασφάλιση, δεδομένου του ρόλου του ESM να προσφέρει στήριξη σε κράτη που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες".

Eπιπρόσθετα, τα δάνεια που θα χορηγεί ο ESM θα υπόκεινται σε αυστηρή "conditionality", με τον μηχανισμό να έχει τη δυνατότητα αναβολής της εκταμίευσης των δανείων αν δεν τηρούνται οι συμφωνηθέντες όροι.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v