Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Schaeuble: Η Merkel δεν είναι η τρόικα

H Γερμανίδα καγκελάριος δεν είναι η τρόικα, δήλωσε τη Δευτέρα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, W. Schaeuble, λέγοντας ότι στην ατζέντα της επίσκεψης της Angela Merkel δεν περιλαμβάνεται η εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Schaeuble: Η Merkel δεν είναι η τρόικα
H Γερμανίδα καγκελάριος δεν είναι η τρόικα, δήλωσε τη Δευτέρα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, λέγοντας ότι στην ατζέντα της επίσκεψης της Angela Merkel δεν περιλαμβάνεται η εκταμίευση της επόμενης δόσης. 

"Η καγκελάριος δεν είναι η τρόικα. Η καγκελάριος ταξιδεύει στην Ελλάδα όπως ταξιδεύει σε πολλές άλλες χώρες και όπως ο Έλληνας πρωθυπουργός ταξίδεψε στο Βερολίνο" σημείωσε ο κ. Schaeuble.

"Η Γερμανία κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει την Ελλάδα στον δύσκολο δρόμο της. Αλλά η τρόικα έχει τη δική της δουλειά. Πρέπει να αξιολογήσει κατά πόσον η Ελλάδα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις από το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας και αν έχουν ικανοποιηθεί οι όροι για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Αλλά αυτό δεν βρίσκεται στην ατζέντα της επίσκεψης στην Αθήνα" πρόσθεσε.

Όσον αφορά την Ισπανία, επανέλαβε ότι δεν χρειάζεται διάσωση από την ΕΕ γιατί τα προβλήματα της χώρας πηγάζουν από τον τραπεζικό τομέα, για τον οποίο έχει ήδη εξασφαλίσει δάνειο.

"H Iσπανία δεν χρειάζεται πρόγραμμα διάσωσης" σημείωσε ο κ. Schaeuble, κατά την άφιξη του στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

"Η Ισπανία κάνει ότι είναι δυνατό, στη δημοσιονομική πολιτική, στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Η Ισπανία έχει πρόβλημα με τις τράπεζες ως συνέπεια της φούσκας στην αγορά ακινήτων" πρόσθεσε.

"Για αυτό το λόγο η Ισπανία δέχεται βοήθεια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της" ανέφρε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v