Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προβλέπεται μείωση 2,7% στα εταιρικά κέρδη Q3

Η επιβράδυνση στην παγκόσμια οικονομία και η αναιμική ανάκαμψη στις ΗΠΑ, αναμένεται να επιφέρουν ένα από τα χειρότερα τρίμηνα για τα αποτελέσματα των αμερικανικών επιχειρήσεων. Φωτεινή εξαίρεση οι τράπεζες.

  • Anora Mahmudova και Michael Mackenzie (Νέα Υόρκη)
Προβλέπεται μείωση 2,7% στα εταιρικά κέρδη Q3
Η επιβράδυνση στην παγκόσμια οικονομία και η αναιμική αμερικανική ανάκαμψη, αναμένεται να επιφέρουν ένα από τα χειρότερα τρίμηνα από τα τέλη του 2009, όσον αφορά τα εταιρικά αποτελέσματα.

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι τα κέρδη για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο θα εμφανίσουν πτώση, δείχνοντας αρνητικά αποτελέσματα μετά από 11 συνεχόμενα τρίμηνα κερδών.

Οι αναλυτές της Wall Street περιμένουν ότι τα κέρδη ανά μετοχή γ΄ τριμήνου των εταιριών του S&P 500 θα μειωθούν 2,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, σύμφωνα με την FactSet. Πριν τρεις μήνες, οι αναλυτές περίμεναν ανάπτυξη 1,9%.

Στους τρεις τελευταίους μήνες, οι προειδοποιήσεις από μεγάλες επιχειρήσεις για μειωμένα ετήσια κέρδη εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής αδυναμίες, έχουν τροφοδοτήσει αυτές τις απαισιόδοξες προβλέψεις.

Η FedEx και η UPS, οι εταιρίες μεταφοράς δεμάτων και επιστολών, που θεωρούνται «βαρόμετρα» για την οικονομική υγεία, υποβάθμισαν τις οδηγίες τους για τα ετήσια αποτελέσματα, εξαιτίας της επιβράδυνσης στο διεθνές εμπόριο.

Τον Αύγουστο, ο διευθύνων σύμβουλος του βιομηχανικού κολοσσού Caterpillar, προειδοποίησε ότι η παγκόσμια ανάπτυξη αντιμετωπίζει μεγάλες αβεβαιότητες και πρόβλεψε ότι θα περάσουν πέντε χρόνια ακόμη για να αρχίσει να ανακάμπτει η ευρωπαϊκή οικονομία.

Η περίοδος ανακοινώσεων ξεκινά ατύπως με την Alcoa την Τρίτη το βράδυ, ενώ ακολουθούν JPMorgan και Wells Fargo την Παρασκευή.

Οι χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις αναμένεται να είναι από τα λίγα φωτεινά σημεία του φετινού Q3 στις ΗΠΑ, καθώς οι αναλυτές περιμένουν αύξηση κερδών 10% στο τρίμηνο, σύμφωνα με την FactSet.

Σημειώνεται ότι, ενόψει της περιόδου ανακοινώσεων, οι εταιρίες τείνουν να διασκεδάζουν τις προσδοκίες, έτσι ώστε να αιφνιδιάζουν ευχάριστα τις αγορές όταν τα τα αποτελέσματά τους αποδεικνύονται καλύτερα.

© The Financial Times Limited 2012. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v