Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στην Wall Street πριν την έναρξη του Q3

Νευρικότητα εν αναμονή της έναρξης του Q3 επικρατεί στην Wall και οι διαθέσεις είναι "πεσμένες" μετά τις δυσοίωνες οικονομικές προβλέψεις του ΔΝΤ. Ανοδος τιμών πετρελαίου λόγω Τουρκίας – Συρίας.

Νευρικότητα εν αναμονή της έναρξης των εταιρικών αποτελεσμάτων Q3 επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με τις διαθέσεις «πεσμένες» μετά την πολύ δυσοίωνη πρόβλεψη του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία.

Οι γεωπολιτικοί παράγοντες με την κλιμακούμενη ένταση μεταξύ Τουρκίας και Συρίας επιδεινώνουν το χρηματιστηριακό κλίμα και ωθούν υψηλότερα τις τιμές του πετρελαίου.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,13% στις 13.567 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,13% στις 1.454 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει απώλειες 0,33% στις 3.102 μονάδες.

Στην Wall Street δεν έχουν προγραμματιστεί σημαντικές στατιστικές ανακοινώσεις και όλο το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην άτυπη έναρξη των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου, από την Alcoa μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι θα πρόκειται για το πρώτο τρίμηνο συρρίκνωσης κερδών για τις εταιρίες του S&P 500, μετά από 11 συνεχόμενα τρίμηνα αύξησης κερδοφορίας.

Η Yum Brands, μητρική των αλυσίδων Pizza Hut και KFC επίσης θα ανακοινώσει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Η Wall Street έκλεισε χθες με πτώση, με τον Dow Jones να διακόπτει το τριήμερο ανοδικό σερί του.

Το ΔΝΤ επέτεινε σήμερα τις ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη, καθώς υποβάθμισε τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη 2012 στο 3,3% από 3,5% στην μηνιαία έκθεσή του.

Η έκθεση του ΔΝΤ σε συνδυασμό με την συνεδρίαση του Ecofin που πιθανόν να καταλήξει σε ειδήσεις για την Ελλάδα και την Ισπανία, καθώς και την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Angela Merkel στην Αθήνα, συντηρούν την νευρικότητα και τα μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,08% στις 5.838 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,16% στις 7.303 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 0,54% υψηλότερα στις 3.425 μονάδες.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια ενισχύθηκαν χάρη στις ελπίδες για τόνωση της ρευστότητας στην Κίνα, ενώ θετικά είναι τα πρόσημα και στις περισσότερες αγορές εμπορευμάτων.

Το πετρέλαιο ανακάμπτει στα 89,63 δολ. ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός κερδίζει 2 δολ. στα 1778 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v