Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Semeta: Κερδίζει στήριξη ο φόρος Tobin

Έντεκα ευρωπαϊκά κράτη στηρίζουν την εισαγωγή φόρου στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, ανακοίνωσε την Τρίτη στο Ecofin, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα φορολογίας και τελωνείων, Algirdas Semeta.

Semeta: Κερδίζει στήριξη ο φόρος Tobin
Έντεκα ευρωπαϊκά κράτη στηρίζουν την εισαγωγή φόρου στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, γνωστού ως φόρου Tobin, ανακοίνωσε την Τρίτη στο Ecofin, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα φορολογίας και τελωνείων, Algirdas Semeta.

"Βλέπουμε ότι τέσσερα ακόμα κράτη μέλη σκοπεύουν να συμμετάσχουν στη διαδικασία ενισχυμένης συνεργασίας, κάτι που σημαίνει ότι φθάνουμε στα έντεκα κράτη μέλη" δήλωσε στους υπουργούς Οικονομικών της Ε.Ε. ο κ. Semeta. Eνα εξ αυτών είναι και η Ελλάδα που ανακοίνωσε χθες ότι εντάσσεται στην ομάδα των κρατών που υποστηρίζουν την προσπάθεια.

"Θα ήθελα να υπενθυμίσω σε αυτούς που το εξέφρασαν προφορικά, να υποβάλλουν επίσημα, γραπτώς, την αίτηση τους για "ενισχυμένη συνεργασία". Μόνο τότε θα λάβουμε εννιά ή περισσότερες επίσημες επιστολές, μόνο τότε θα ξεκινήσει η διαδικασία" σημείωσε.

Σημειώνεται ότι δεδομένου πως δεν υπήρξε συμφωνία όλων των κρατών για να εφαρμοστεί η διαδικασία απαιτείται να συμφωνήσουν τουλάχιστον εννέα χώρες.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι νέες χώρες που αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην διαδικασία "ενισχυμένης συνεργασίας" είναι η Ιταλία, η Ισπανία, η Σλοβακία και η Εσθονία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v