Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μακριά από την Wall Street οι …προληπτικοί

Νευρικότητα προκαλεί στην Wall η επικείμενη έναρξη του Q3, οι δυσοίωνες προβλέψεις του ΔΝΤ αλλά και το βαρύ "ιστορικό" της σημερινής ημερομηνίας για τους δεισιδαίμονες! Γεωπολιτική ώθηση 3% στην τιμή του πετρελαίου.

Νευρικότητα προκαλεί στην Wall η επικείμενη έναρξη του Q3, οι δυσοίωνες προβλέψεις του ΔΝΤ αλλά και το βαρύ "ιστορικό" της σημερινής ημερομηνίας για τους δεισιδαίμονες!

Οι γεωπολιτικοί παράγοντες με την κλιμακούμενη ένταση μεταξύ Τουρκίας και Συρίας επιδεινώνουν το χρηματιστηριακό κλίμα και ωθούν υψηλότερα τις τιμές του πετρελαίου.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,58% στις 13.504 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,68% στις 1.446 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει απώλειες 1,26% στις 3.072 μονάδες.

Σημειώνεται ότι σήμερα είναι η 5η επέτειος του ιστορικού ρεκόρ κλεισίματος του S&P 500 στις 1.565 μονάδες. Και δεν είναι λίγοι οι επενδυτές στον αμερικανικό ναό του χρήματος, που φοβούνται ότι η σημερινή συνεδρίαση θα είναι η τελευταία στον ανοδικό κύκλο του «ταύρου» για την Wall Street, καθώς τα δύο από τα πιο κραυγαλέα «γυρίσματα» των αγορών που εκδηλώθηκαν την τελευταία δεκαετία, εμφανίστηκαν αυτή την συγκεκριμένη ημερομηνία.

Στην Wall Street δεν έχουν προγραμματιστεί σημαντικές στατιστικές ανακοινώσεις και όλο το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην άτυπη έναρξη των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου, από την Alcoa μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι θα πρόκειται για το πρώτο τρίμηνο συρρίκνωσης κερδών για τις εταιρίες του S&P 500, μετά από 11 συνεχόμενα τρίμηνα αύξησης κερδοφορίας. Οι αναλυτές προβλέπουν μείωση κερδών της τάξης του 1,7-2,5%.

Η Yum Brands, μητρική των αλυσίδων Pizza Hut και KFC επίσης θα ανακοινώσει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Η Wall Street έκλεισε χθες με πτώση, με τον Dow Jones να διακόπτει το τριήμερο ανοδικό σερί του.

Το ΔΝΤ επέτεινε σήμερα τις ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη, καθώς υποβάθμισε τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη 2012 στο 3,3% από 3,5% στην μηνιαία έκθεσή του.

Η έκθεση του ΔΝΤ σε συνδυασμό με την συνεδρίαση του Ecofin που πιθανόν να καταλήξει σε ειδήσεις για την Ελλάδα και την Ισπανία, καθώς και την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Angela Merkel στην Αθήνα, συντήρησαν την νευρικότητα και πίεσαν χαμηλότερα τις ευρωαγορές.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,54% στις 5.810 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,77% στις 7.235 μονάδες, ενώ ο CAC 0,69% χαμηλότερα στις 3.383 μονάδες.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια ενισχύθηκαν χάρη στις ελπίδες για τόνωση της ρευστότητας στην Κίνα, ενώ θετικά είναι τα πρόσημα και στις περισσότερες αγορές εμπορευμάτων.

Το πετρέλαιο εμφανίζει άνοδο 3% 92,78 δολ. ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός υποχωρεί 10 δολ. στα 1766 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v