Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το δυσοίωνο ξεκίνημα στο Q3 πιέζει την Wall

Πτώση επί 4η συνεχόμενη συνεδρίαση εμφανίζει η Wall, καθώς το εναρκτήριο Q3 της Alcoa επιτείνει τους φόβους για την εταιρική κερδοφορία αλλά και την παγκόσμια ανάπτυξη. Στο προσκήνιο η Beige Book από τη Fed.

Πτώση επί τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες στην Wall Street, καθώς το εναρκτήριο Q3 της Alcoa επιτείνει τους φόβους για την εταιρική κερδοφορία αλλά και την παγκόσμια ανάπτυξη.

Επιπλέον δόθηκε στη δημοσιότητα η Beige Book από τη Fed όπου μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει σε ήπια ανάπτυξη.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,55% στις 13.400 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,38% στις 1.436 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,29% χαμηλότερα στις 3.056 μονάδες.

Οι επενδυτές «χωνεύουν» την ανακοίνωση της Alcoa (-4,3%) που έκανε την ανεπίσημη έναρξη στον κύκλο ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων Q3. Η εταιρία ανακοίνωσε ζημία στο τρίμηνο αλλά προσαρμοσμένα κέρδη και έσοδα ανώτερα των εκτιμήσεων. Το κύριο σημείο των αποτελεσμάτων της Alcoa, που υποχωρεί 2% στο χρηματιστήριο, ήταν η υποβάθμιση της πρόβλεψης για μείωση της ζήτησης αλουμινίου εξαιτίας της οικονομικής επιβράδυνσης της Κίνας.

Η Wall Street έκλεισε χθες κοντά στα χαμηλά ημέρας. Οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις του S&P 500 θα καταθέσουν στο Q3 την πρώτη μείωση κερδών μετά από 11 κερδοφόρα τρίμηνα.

Σήμερα, αποτελέσματα ανακοινώνουν μεταξύ άλλων η Costco Wholesale, η Yum Brands (+8,6%) και η Ruby Tuesday.

Οι τραπεζικές μετοχές παραμένουν στο επίκεντρο με την Wells Fargo να υποχωρεί σχεδόν 2% μετά την μήνυση των αμερικανικών Αρχών για «επικίνδυνη πολιτική στα στεγαστικά δάνεια.

Στο επίκεντρο και η μετοχή της Apple, που διέρρηξε σοβαρό τεχνικό φράγμα στην χθεσινή συνεδρίαση πέφτοντας μέχρι τα 623 δολ. ανά μετοχή.

Η Toyota Motor επίσης υποχωρεί μετά την ανάκληση 7,4 εκατομμυρίων οχημάτων.

Στις υπόλοιπες αγορές, τα ασιατικά χρηματιστήρια υποχώρησαν αισθητά μετά την ανακοίνωση μεγάλης πτώσης στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα.

Στις ευρωαγορές τα επάλληλα «καμπανάκια» του ΔΝΤ για την ευρωζώνη, πίεσαν χαμηλότερα τους βασικούς δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Οι απώλειες εντάθηκαν μετά το μεσημέρι, και τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε με απώλειες 0,67% στις 5.777 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,41% στις 7.205 μονάδες, ενώ ο CAC 0,5% χαμηλότερα στις 3.366 μονάδες.

Το ΔΝΤ προειδοποίησε ότι αν δεν επιλυθεί η κρίση στην ευρωζώνη, οι τράπεζες θα υποχρεωθούν να πουλήσουν ενεργητικά αξίας μέχρι 4,5 τρισ. δολ.

Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του χρυσού υποχωρεί 3 δολ. στα 1.762 δολ. και του Νοεμβρίου του πετρελαίου κερδίζει 3 σεντς στα 92,76 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v