Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβδομαδιαία πτώση άνω του 2% στη Wall Street

Το άλμα του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε υψηλό 5ετίας και τα καλά εταιρικά αποτελέσματα, δεν κράτησαν σε θετικό έδαφος S&P και Nasdaq. Οριακή άνοδος για Dow. Προβληματισμός για Ισπανία.

Το άλμα του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε υψηλό 5ετίας και τα καλά εταιρικά αποτελέσματα, δεν κατάφεραν να κρατήσουν σε θετικό έδαφος S&P και Nasdaq. Οροακή άνοδος για Dow. Προβληματισμός για Ισπανία.

Εβδομαδιαία πτώση 2,1% για Dow, 2.2% για S&P και 2,9% για Nasdaq.

Τη χειρότερη εβδομάδα σε 4 μήνες ολοκλήρωσε η Wall καθώς η ευρωπαϊκή κρίση χρέους συνεχίζει να στοιχειώνει τις αγορές αγνοώντας τα καλά οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ.

Αναλυτικά ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο έπιασε υψηλό πέντε ετών καθώς ανήλθε στις 83,1 μονάδες έναντι 78,3 τον προηγούμενο μήνα, ένδειξη ότι επανέρχεται σταδιακά η εμπιστοσύνη των πολιτών στην οικονομία των ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν οριακή πτώση του δείκτη στις 78 μονάδες.

Επιπλέον, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα γ’ τριμήνου ανακοίνωσε ο τραπεζικός όμιλος της JP Morgan ενώ κατώτερα των αναμενόμενων χαρακτηρίστηκαν τα έσοδα που ανακοίνωσε η Wells Fargo.

Συγκεκριμένα τα καθαρά κέρδη της JP Morgan αυξήθηκαν κατά 34% στα 5,71 δισ. δολάρια και αντίστοιχα τα κέρδη της Wells Fargo ανήλθαν κατά 22% στα 4,49 δισ. δολάρια ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν μόλις 8,1% στα 21,2 δισ. δολ.

Στον αντίποδα «βουτιά» 13% σημείωσε ο τίτλος της AMD μετά την υποβάθμιση των στόχων κερδοφορίας και εσόδων στο γ’ τρίμηνο.

Πέρα όμως από τα καλά οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ και τα ικανοποιητικά εταιρικά αποτελέσματα, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος παραμένει η Ισπανία. Συγκεκριμένα αναλυτές και επενδυτές αναμένουν η χώρα της Ιβηρικής να υποχρεωθεί σύντομα να καταφύγει στους μηχανισμούς στήριξης της Ευρωζώνης.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,15% στα 91,92 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε πτωτικά 0,88% στα 1.755 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραφε άνοδο 1,2% στα 2,67 δολ. και το δικαίωμα της σημείωνε κέρδη 6,3% στα 21,75 δολάρια.

Στη Wall, o Dow σημείωσε άνοδο 0,02%, στις 13.328,69 μονάδες, ο S&P με απώλειες 0,3% στις 1.428,59 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 0,17% στις 3.044,12 μονάδες.

Στην Ευρώπη, τα πρόσημα ήταν πτωτικά στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης, παρά την ανακοίνωση ανέλπιστης αύξησης της βιομηχανικής παραγωγής επί δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Αύγουστο.

Μετά το ανοδικό άνοιγμα της Wall, ορισμένοι δείκτες "γύρισαν" θετικά, αλλά τελικώς επικράτησαν τα αρνητικά πρόσημα.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,63% χαμηλότερα στις 5.793 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,68% στις 7.278 32νάδες, ενώ ο CAC 0,72% χαμηλότερα στις 3.389 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v