Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα τραπεζικά Q3 στηρίζουν την Wall Street

Κέρδη αποκομίζει η Wall Street, περιορίζοντας τις απώλειες της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές αποτιμούν θετικά τα τραπεζικά αποτελέσματα των JPMorgan και Wells Fargo. Μικρή πτώση στις ευρωαγορές.

Κέρδη αποκομίζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, περιορίζοντας τις βαριές απώλειες της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές αποτιμούν τα αποτελέσματα των τραπεζικών κολοσσών JPMorgan Chase και Wells Fargo.

Ευνοϊκά μακροοικονομικά μεγέθη επιτείνουν την αρχική ανεπαίσθητη άνοδο και αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,43% στις 13.384 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,22% στις 1.436 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει κέρδη 0,25% στις 3.057 μονάδες.

Από την αρχή της εβδομάδας μέχρι την χθεσινή συνεδρίαση, ο δείκτης Standard & Poor’s 500 σημείωνε τις χειρότερες απώλειες τεσσάρων μηνών.

Τόσο η JPMorgan (+1,8%) όσο και η Wells Fargo ανακοίνωσαν αποτελέσματα καλύτερα των προβλέψεων.

Οι αναλυτές παρατηρούν ότι οι αμερικανικοί οίκοι «καθάρισαν» νωρίς τους ισολογισμούς τους και δείχνουν πλέον να προχωρούν μπροστά ξεπερνώντας τις επιπτώσεις της κρίσης.

Από τις υπόλοιπες εταιρικές ανακοινώσεις, ξεχωρίζει η βουτιά 8% της AMD μετά την υποβάθμιση των στόχων εσόδων γ’ τριμήνου.

Από το στατιστικό μέτωπο στην Wall Street ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε 1,1% τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ, με την μεγαλύτερη αύξηση από τον Μάρτιο, εξαιτίας της μεγάλης ανόδου των τιμών ενέργειας. Ο δείκτης, που αποτελεί προάγγελο του πληθωρισμού, αυξήθηκε 2,1% στο 12μηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Οι τιμές ενέργειας αυξήθηκαν 4,7% τον Σεπτέμβριο μετά από αύξηση 6,4% τον Αύγουστο.

Τα στοιχεία για τον δείκτη καταναλωτικού κλίματος που ανακοινώθηκαν στην συνέχεια επέτειναν τις ανοδικές τάσεις. Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος ανήλθε αναπάντεχα τον Οκτώβριο στα υψηλότερα επίπεδα πέντε ετών καθώς βελτιώθηκε η αισιοδοξία για την κατάσταση της οικονομίας.

Στην Ευρώπη, τα πρόσημα ήταν πτωτικά στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης, παρά την ανακοίνωση ανέλπιστης αύξησης της βιομηχανικής παραγωγής επί δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Αύγουστο.

Ωστόσο, μετά την πειστική άνοδο της Wall, ορισμένοι δείκτες "γυρίζουν" θετικά και αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,2% στις 5.818 μονάδες, ο DAX διαμορφώνεται σχεδόν αμετάβλητος στις 7.278 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 0,04% υψηλότερα στις 3.415 μονάδες.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του πετρελαίου ενισχύεται κοντά 1 δολ. στα 92,08 δολ. ανά βαρέλι, ενώ του χρυσού υποχωρεί 4 δολ. στα 1.767 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v