Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Softbank: Deal για εξαγορά 70% της Sprint

Στην εξαγορά ποσοστού έως70% της Sprint Nextel προχωρά η Softbank έναντι 20,1 δισ. δολ. με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι είναι η μεγαλύτερη ιαπωνική επένδυση σε ξένη εταιρεία.

Softbank: Deal για εξαγορά 70% της Sprint
Στην εξαγορά ποσοστού έως 70% της Sprint Nextel προχωρά η Softbank έναντι 20,1 δισ. δολ. με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι είναι η μεγαλύτερη ιαπωνική επένδυση σε ξένη εταιρεία.

Για τη Softbank, η εξαγορά της αμερικανικής Sprint δίνει πρόσβαση στην αγορά κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ που ακόμη αναπτύσσεται, εν αντιθέσει με την στασιμότητα που παρουσιάζει η ιαπωνική αγορά. Για την Sprint, την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ, δίνονται ευκαιρίες που δεν είχε ώστε να ανταγωνιστεί την ΑΤ&Τ και τη Verizon. Μεταξύ άλλων, η Sprint θα αποκτήσει «εφόδια» για μια πιθανή εξαγορά ανταγωνιστών της και κατασκευή δικτύου 4G.

Η αντίδραση της αγοράς δεν ήταν θετική. Η μετοχή της Softbank έκλεισε με πτώση 8%, ενώ από τότε που αναφέρθηκαν για πρώτη φορά οι συζητήσεις μεταξύ των δύο εταιρειών, η μετοχή έχει χάσει τη μισή της αξία κρίνοντας ότι το τίμημα είναι υπεβολικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v