Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Siemens προειδοποιεί για την παγκόσμια ανάπτυξη

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο Peter Loscher, CEO της Siemens προειδοποιεί για μία διετία αναιμικής ανάπτυξης. Τονίζει πως ο πλανήτης υποφέρει από την απουσία «ισχυρού κινητήρα».

Η Siemens προειδοποιεί για την παγκόσμια ανάπτυξη
Δύο χρόνια εύθραυστης ανάπτυξης θα αντιμετωπίσει η διεθνής οικονομία σύμφωνα με τα όσα προειδοποιεί η Siemens, η οποία προσθέτει έναν ακόμη παράγοντα αβεβαιότητας: την αδύναμη πορεία των αναπτυσσόμενων οικονομιών.

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο Peter Loscher, διευθύνων σύμβουλος της Siemens δήλωσε πως ο πλανήτης υποφέρει από την απουσία «ισχυρού κινητήρα» για τη μετάδοση της οικονομικής επέκτασης. Εκτιμά ότι η κατάσταση αυτή οφείλεται στην αποδυνάμωση της κινεζικής οικονομίας, ενώ οι ΗΠΑ «έχουν κολλήσει σε περίοδο «χαμηλής ανάπτυξης» και η Ευρώπη υποφέρει από ένα υφεσιακό περιβάλλον».

«Εμείς στη Siemens προβλέπουμε ότι τα επόμενα δύο χρόνια ο ρυθμός θα είναι βραδύτερος συγκριτικά με την τελευταία πενταετία» αναφέρει και συμπληρώνει «Δεν βλέπουμε παγκόσμια ύφεση, σε καμία περίπτωση, αλλά σίγουρα προετοιμαζόμαστε για χαμηλότερη ανάπτυξη συνολικά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v