Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Q3 και οικονομία έδωσαν ώθηση στη Wall Street

Τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Citigroup και η αισθητή βελτίωση των λιανικών πωλήσεων, οδήγησαν σε κέρδη τη Wall Street. Έντονες διακυμάνσεις για το πετρέλαιο. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Citigroup και η αισθητή βελτίωση των λιανικών πωλήσεων, οδήγησαν σε κέρδη τη Wall Street. Έντονες διακυμάνσεις για το πετρέλαιο. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Ειδικότερα οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1,1% τον Σεπτέμβριο έναντι αύξησης 0,8% που ανέμεναν οι αναλυτές. Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις τον προηγούμενο μήνα είχαν αυξηθεί κατά 0,9%.

Επιπλέον ο δείκτης μεταποίησης Empire βελτιώθηκε τον Οκτώβριο αλλά παρέμεινε για τρίτο διαδοχικό μήνα σε επίπεδα συρρίκνωσης. Αναλυτικά ο δείκτης διαμορφώθηκε στο -6,2 από -9 τον προηγούμενο μήνα. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν ο δείκτης να διαμορφωθεί στο -4.

Από πλευράς εταιρικών αποτελεσμάτων, τις εντυπώσεις σήμερα έκλεψε η κερδοφορία του τραπεζικού ομίλου της Citigroup, ο οποίος ανακοίνωσε καθαρά κέρδη της τάξεως των 488 εκατ. δολαρίων στο γ’ τρίμηνο, σημαντικά πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Παράλληλα, καλά αποτελέσματα ανακοίνωσε και η Charles Schwab με τη μετοχή να σημειώνει άνοδο 0,5%.

Νωρίτερα κατά το μέσο της συνεδρίασης, οι δείκτες κινδύνεψαν να γυρίσουν σε αρνητικό πρόσημο μετά την πρόσκαιρη πτώση του πετρελαίου κάτω από τα 90 δολ. με αφορμή την επιβολή αυστηρότερων μέτρων στην εισαγωγή φυσικού αερίου στο Ιράν από την Ε.Ε. και τις ανησυχίες για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Τελικά στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε οριακά μόλις 0,05% στα 91,80 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε πτωτικά 2,25% στα 1.738 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραφε άνοδο 5,8% στα 2,84 δολ. και το δικαίωμα της σημείωνε κέρδη 2,3% στα 22,26 δολάρια.

Στη Wall, o Dow σημείωσε άνοδο 0,72%, στις 13.424,23 μονάδες, ο S&P με κέρδη 0,81% στις 1.440,13 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,66% στις 3.064,18 μονάδες.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν με πτώση, παρά τα θετικά στατιστικά στοιχεία από την Κίνα, όπου ανακοινώθηκε συγκρατημένος πληθωρισμός και αύξηση στο εμπορικό πλεόνασμα.

Αντιθέτως, ανοδικά κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,22% στις 5.806 μονάδες, ο DAX 0,39% υψηλότερα στις 7.261 μονάδες, ενώ ο CAC κέρδισε 0,91% στις 3.420 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v