Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα αποτελέσματα στηρίζουν τη Wall Street

Ανοδικά κινείται η Wall, αντλώντας στήριξη από εταιρικά αποτελέσματα γ’ τριμήνου και τα μεγέθη λιανικών πωλήσεων, αν και οι πιέσεις από τα εμπορεύματα καθήλωσαν παροδικά τους δείκτες. Πτώση 1% για χρυσό.Κέρδη στις ευρωαγορές.

Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αντλώντας στήριξη από εταιρικά αποτελέσματα γ’ τριμήνου και τα μεγέθη λιανικών πωλήσεων, αν και οι πιέσεις από τα εμπορεύματα πίεσαν παροδικά τους δείκτες.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,47% στις 13.391 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,45% στις 1.435 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,23% στις 3.051 μονάδες.

Οι δείκτες "γύρισαν" πρόσκαιρα σε απώλειες, υπό το βάρος της πτώσης των ενεργειακών μετοχών, εξαιτίας της μεγάλης πτώσης των τιμών του πετρελαίου.

Ωστόσο αργότερα οι δείκτες επέστρεψαν σε θετικό πρόσημο με αφορμή τα καλά εταιρικά αποτελέσματα.

Σημειώνεται ότι οι φόβοι αποδυνάμωσης της παγκόσμιας οικονομίας και οι αυστηρότερες κυρώσεις της ΕΕ στο Ιράν πίεσαν το συμβόλαιο Νοεμβρίου του πετρελαίου έως κάτω από τα 90 δολ. ανά βαρέλι, με πτώση 2,2% στα 89,79 δολ. Αργότερα οι πιέσεις περιορίστηκαν με το πετρέλαιο να διαμορφώνεται οριακά χαμηλότερα στα 91,85 δολ.

Η Wall Street εμφάνισε απώλειες την περασμένη εβδομάδα, με τον Dow να κλείνει με πτώση 2,1%.

Σήμερα από το στατιστικό μέτωπο ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης μεταποίησης Empire, βελτιώθηκε αλλά παρέμεινε σε περιοχή συρρίκνωσης για τρίτο συνεχόμενο.

Σύμφωνα όμως με ξεχωριστά στοιχεία, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν αισθητά τον Σεπτέμβριο, κατά 1,1%.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Citigroup ενισχύεται 2,5% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου, που αποδείχθηκαν καλύτερα των αναμενόμενων

Καλή υποδοχή είχαν και τα αποτελέσματα της Charles Schwab, ενώ μεγέθη τριμήνου θα ανακοινώσει αργότερα και η Gannett.

Ο τίτλος της Sprint Nextel εκτινάσσεται 6% μετά την επισημοποίηση της εξαγοράς του 70% από την ιαπωνική Softbank (-5,3%).

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν με πτώση, παρά τα θετικά στατιστικά στοιχεία από την Κίνα, όπου ανακοινώθηκε συγκρατημένος πληθωρισμός και αύξηση στο εμπορικό πλεόνασμα.

Αντιθέτως, ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,22% στις 5.806 μονάδες, ο DAX 0,39% υψηλότερα στις 7.261 μονάδες, ενώ ο CAC κέρδισε 0,91% στις 3.420 μονάδες.

Στις υπόλοιπες αγορές, το δολάριο κινείται σταθεροποιητικά, ενώ τα εμπορεύματα κινούνται διορθωτικά. Το συμβόλαιο του χρυσού υποχωρεί 25 δολ. στα 1.735 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v