Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεξάρτητη η συζήτηση για προϋπολογισμό ευρωζώνης

Οι συνομιλίες για την δημιουηργία ενός ξεχωριστού προϋπολογισμού για τα κράτη της ευρωζώνης, είναι ανεξάρτητες από τις διαπραγματεύσεις για Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, αναφέρεται στο προσχέδιο της Συνόδου.

Ανεξάρτητη η συζήτηση για προϋπολογισμό ευρωζώνης
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν στην Σύνοδο της Πέμπτης την δημιουργία ενός ξεχωριστού προϋπολογισμού για τις χώρες της ευρωζώνης, αλλά οι συνομιλίες αυτές είναι ανεξάρτητες από τις διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό του προϋπολογισμού της ΕΕ, αναφέρεται σε προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου.

Την περασμένη εβδομάδα ο Βρετανός πρωθυπουργός David Cameron είχε υποστηρίξει ότι η δημιουργία δύο διαφορετικών προϋπολογισμών είναι κάτι που δεν μπορεί να αποφύγει η ΕΕ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η συνεισφορά της χώρας του στον προϋπολογισμό της ευρύτερης ΕΕ θα μειωθεί, μόλις τεθεί σε ισχύ ο ξεχωριστός προϋπολογισμός για την ευρωζώνη.

Αλλά όπως μεταδίδει το Reuters, στο προσχέδιο των συμπερασμάτων οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υπογραμμίζουν ότι οι συζητήσεις είναι ξεχωριστές και ότι δεν πρέπει να συγχέονται.

"Για την ευρωζώνη, ο στόχος είναι να προχωρήσει προς ένα ενοποιημένο δημοσιονομικό πλαίσιο" σημειώνεται στο προσχέδιο.

"Η διαβούλευση τους θα είναι διακριτή και ανεξάρτητη από τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο" υπογραμμίζεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v