Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελβετία: Στρατιωτικά μέτρα για...διάλυση του ευρώ

Καθώς οι διαδηλώσεις κατά της λιτότητας στην Ευρώπη προκαλούν κοινωνική αναταραχή σε πολλές πρωτεύουσες, η ευρωπαϊκή χώρα που φημίζεται για την ουδετερότητά της, λαμβάνει ασυνήθιστα μέτρα.

Ελβετία: Στρατιωτικά μέτρα για...διάλυση του ευρώ
Καθώς οι διαδηλώσεις κατά της λιτότητας σε όλη την Ευρώπη προκαλούν κοινωνική αναταραχή σε πρωτεύουσες όπως η Αθήνα και η Μαδρίτη, η ευρωπαϊκή χώρα που φημίζεται για την ουδετερότητά της, λαμβάνει ασυνήθιστα μέτρα.

Η Ελβετία πραγματοποίησε στρατιωτική άσκηση που ονομάζεται “Stabilo Due” τον Σεπτέμβριο, για να αντιδράσει στην αστάθεια που επικρατεί στην Ευρώπη και να δοκιμάσει την ταχύτητα με την οποία μπορεί να αναπτύξει τις στρατιωτικές της δυνάμεις.

Η Ελβετία δεν είναι μέλος της Ε.Ε. ούτε βεβαίως της ευρωζώνης.

Η ελβετική εφημερίδα Der Sonntag έγραψε ότι η άσκηση επικεντρώθηκε σε χάρτη επικινδυνότητας του 2010 και περιλάμβανε την ενημέρωση του στρατιωτικού προσωπικού όσον αφορά την απειλή εσωτερικής αναταραχής μεταξύ αντιμαχόμενων παρατάξεων, καθώς και την πιθανότητα εισόδου μεταναστών από Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλίλα και Πορτογαλία.

Απαντώντας στο δημοσίευμα του CNBC που αναφέρει τα παραπάνω, το υπουργείο Αμύνης της Ελβετίας δήλωσε ότι δεν αποκλείει την πιθανότητα να υποχρεωθεί να αναπτύξει στρατεύματα στα επόμενα χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v