Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στην Wall υπό βροχή Q3

Μικτές αντιδράσεις προκαλούν τα πολλά τεχνολογικά και τραπεζικά αποτελέσματα γ' τριμήνου στην Wall Street. Θετικές εντυπώσεις από τα μεγέθη για την αγορά ακινήτων, ευνοϊκές επιδράσεις από τις αγορές της Ευρώπης.

Η απογοήτευση για τα τεχνολογικά Q3 «μάχεται» με τις καλές ειδήσεις από την αγορά ακινήτων και τα ικανοποιητικά τραπεζικά αποτελέσματα και δημιουργεί μικτά πρόσημα στην Wall Street.

Μετά από πτωτικό άνοιγμα για όλους τους δείκτες, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί αυτή την ώρα ανεπαίσθητα στις 13.541 μονάδες, ο S&P εμφανίζει άνοδο 0,42% στις 1.461 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει κέρδη 0,32% στις 3.111 μονάδες.

Η οικονομική ανακοίνωση της ημέρας ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκή, καθώς ανακοινώθηκε θεαματική αύξηση 15% στις ανεγέρσεις νέων κατοικιών τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ, ενώ και οι εκδόσεις νέων οικοδομικών αδειών αυξήθηκαν ανέλπιστα πολύ, κατά 11,6%.

Πολλές είναι οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου σήμερα, με κυρίαρχα τα στοιχεία για την Bank of America, που ήταν κάπως καλύτερα από τις εκτιμήσεις.

Από τον χρηματοοικονομικό κλάδο, αποτελέσματα ανακοινώνουν σήμερα επιπλέον η AmEx, η Knight Capital Group, η Bank of New York Mellon και η BlackRock Inc..

Η απογοήτευση όμως από τις χθεσινοβραδινές ανακοινώσεις για τα Q3 τεχνολογικών κολοσσών επιβαρύνει την επενδυτική ψυχολογία. Η μετοχή της IBM υποχωρεί 4% και της Intel επίσης 4% καθώς τα αποτελέσματά τους δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες.

Στην Ευρώπη η μεγάλη είδηση είναι η διατήρηση σταθερής αξιολόγησης από τον οίκο Moody’s για την Ισπανία, που προκαλεί ράλι ανακούφισης σε πολλες αγορές του Νότου.

Το ευρώ ενισχύεται πάνω από το 1,31 δολ. ενώ κέρδη απεκόμισαν οι δείκτες στις ευρωαγορές.

Συγκεκριμένα ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,69% στις 5.911 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,25% στις 7.395 μονάδες, και ο CAC 0,77% υψηλότερα στις 3.528 μονάδες, ενώ κέρδη 1,5% με 2% απεκομισαν τα χρηματιστήρια της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Παράλληλα η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου της Ισπανίας υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Απριλίου, στο 5,57%, ενώ η απόδοση του 2ετούς τίτλου υποχώρησε στο 2,98%.

Το spread στα 5ετή CDS της Ισπανίας περιορίστηκε στις 292 μονάδες βάσης από 322 μονάδες βάση και κινείται κάτω από τις 300 μ.β. για πρώτη φορά από τον Ιούλιο 2011, ενώ το ιρλανδικό spread, το οποίο είχε εκτιναχθεί στις 700 μ.β. τον Ιούνιο, μειώνεται στις 200 μονάδες που είναι τα χαμηλότερα επίπεδα δυόμιση ετών.

Στις άλλες αγορές, το συμβόλαιο Νοεμβρίου του αργού πετρελαίου υποχωρεί 38 σεντς στα 91,71 δολ. ανά βαρέλι ενώ το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του χρυσού κερδίζει 7 δολ. στα 1.753 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v