Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Goldman δίνει ώθηση στην Wall Street

Κέρδη αποκομίζει η Wall, υπό βροχή Q3. Καλή υποδοχή στα αποτελέσματα Goldman, κλέβει την παράσταση η αιφνίδια έξοδος του CEO της Citi. Ανοδος ευρωαγορών, πάνω από το 1,30$ το ευρώ.

Κέρδη αποκομίζει το αμερικανικό χρηματιστήριο, αφομοιώνοντας τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων γ΄τριμήνου από πολλές κορυφαίες αμερικανικές επιχειρήσεις μεταξύ των οποίων Goldman Sachs, Mattel, Coca Cola Co και UnitedHealth Group.

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στην μετοχή της Citigroup, μετά την αποχώρηση του CEO του τραπεζικού ομίλου.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,44% στις 13.484 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,33% στις 1.444 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,28% στις 3.072 μονάδες.

Η μετοχή της Goldman Sachs ενισχύεται 1,1% μετά την επιστροφή σε κερδοφορία κατά το γ΄ τρίμηνο.

Η UnitedHealth ενισχύεται 2,6% ενώ η Mattel εκτινάσσεται 5% καθώς τα αποτελέσματα της βιομηχανίας παιχνιδιών ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

Στον αντίποδα ο τίτλος της PNC Financial Services Group αντιδρά με πτώση, ενώ του ομίλου Coca-Cola κινείται σταθεροποιητικά. Η Johnson & Johnson ενισχύεται 1%.

Μέχρι χθες, το 59% όσων εταιριών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις.

Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, θα κοινοποιήσουν τα μεγέθη τους οι τεχνολογικοί κολοσσοί Intel καθώς και International Business Machines.

Το μεγαλύτερο όμως ενδιαφέρον συγκεντρώνει η ανακοίνωση της παραίτησης του Vikram Pandit από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Citi, που αιφνιδίασε την Wall Street. Η μετοχή της Citigroup αντέδρασε με πτώση 3% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, όταν ανακοινώθηκε η ειδηση, αλλά αυτή την ώρα, μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης, ενιχύεται περί το 1%.

Από το στατιστικό μέτωπο ανακοινώθηκε ότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε 0,6% τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ.Στο 12μηνο ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 2%, με αισθητή επιτάχυνση από το 1,7% του Αυγούστου, εξαιτίας κυρίως της ανόδου των τιμών της βενζίνης.

Στην συνέχεια ανακοινώθηκε ότι η βιομηχανική παραγωγή ανέκαμψε τον Σεπτέμβριο και αυξήθηκε 0,4% μετά την βουτιά 1,4% του Αυγούστου.

Στις υπόλοιπες αγορές, σημαντικά κέρδη αποκομίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και το ευρώ ενισχύεται πάνω από το 1,30 $ για πρώτη φορά σε μια εβδομάδα, μετά την βελτίωση του δείκτη επενδυτικής ψυχολογίας στην Γερμανία και τις φήμες ότι η Ισπανία κινείται προς την κατεύθυνση του αιτήματος πλήρους διάσωσης.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,92% στις 5.860 μονάδες, ο DAX κερδίζει 1,4% στις 7.363 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 1,34% υψηλότερα στις 3.467 μονάδες.

Το συμβόλαιο του χρυσού ενισχύεται 0,31% στα 1.743 δολ. ανά ουγκιά, ενώ του πετρελαίου κερδίζει 0,28% στα 92,09 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v