Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Saxo Bank: Έμφαση στη μικροοικονομία

Nα δοθεί έμφαση στη μικροοικονομία, καθώς οι μακροοικονομικές πολιτικές έχουν αποτύχει, γεγονός που καταδεικνύεται από τα ποσοστά ανεργίας, επισημαίνει στις οικονομικές προβλέψεις της για το δ΄ τρίμηνο η Saxo Bank.

Saxo Bank:  Έμφαση στη μικροοικονομία
Η Saxo Bank, ειδικός στις διαδικτυακές συναλλαγές και επενδύσεις, παρουσιάζει τις Οικονομικές Προβλέψεις της για το δ΄ τρίμηνο του 2012, με βασικό συμπέρασμα ότι οι πολιτικές που εφαρμόζουν μέχρι σήμερα οι κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις απέτυχαν να φέρουν θετικά αποτελέσματα. Μέσα από την τριμηνιαία έκθεσή της, η Saxo Bank καλεί να δοθεί μια εντολή για αλλαγή, η οποία θα μας βγάλει οριστικά από την ύφεση.

Στις Οικονομικές Προβλέψεις για το Δ’ Τρίμηνο αναλύεται η περιορισμένη επίδραση που έχουν οι επαναλαμβανόμενες πολιτικές, οι οποίες περιλαμβάνουν ποσοτική χαλάρωση και χαμηλά επιτόκια.

Παράλληλα, οι αναλυτές της Saxo Bank υποστηρίζουν ότι θα πρέπει, αντίθετα, να δοθεί έμφαση στην μικρο-οικονομία, καθώς οι μακρο-οικονομικές πολιτικές έχουν αποτύχει, κάτι το οποίο καταδεικνύεται από τα ποσοστά ρεκόρ της ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που φθάνει το 11,2% καθώς και την αρνητική ανάπτυξη της Ευρώπης που βρίσκεται στο 0,5%.

Η έκθεση του Δ’ Τριμήνου δείχνει ότι παρά την αβεβαιότητα που επικρατεί στην αγορά, υπάρχουν ακόμα ευκαιρίες για τους επενδυτές. Σύμφωνα με τους αναλυτές της Saxo Bank, οι μικρές εταιρείες, με θετικές προοπτικές ανάπτυξης, αποτελούν μια καλή ευκαιρία για τους επενδυτές, ενώ επισημαίνουν ότι πολλές από αυτές έχουν επεκταθεί κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Επιπλέον, η Saxo Bank θεωρεί ότι η κινεζική αγορά είναι αυτή που πραγματικά αλλάζει το παιχνίδι. Παρά το γεγονός ότι η Κίνα κατέγραφε γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης για πολλά χρόνια, το επιχειρηματικό της μοντέλο είναι πλέον ξεπερασμένο. Για να γίνει η Κίνα βιομηχανικό κράτος, πρέπει να λάβει μέτρα που θα ενθαρρύνουν τις έξυπνες επενδύσεις και θα επιτρέπουν στον ανταγωνισμό να δημιουργήσει μια χρηματο-οικονομική αγορά με βάθος.

Ο Steen Jakobsen, Chief Economist της Saxo Bank, σχολίασε:

«Η συνέχιση εφαρμογής των ίδιων πολιτικών από τις κυβερνήσεις μας και τις κεντρικές τράπεζες έχει επεκτείνει την ύφεση στις αναπτυγμένες χώρες και προβλέπουμε ότι στο εγγύς μέλλον η οικονομική ανάπτυξη θα είναι χαμηλή. Οι διαμορφωτές πολιτικής πρέπει να αρχίσουν να εστιάζουν στους παράγοντες που επηρεάζουν τα μικρο-οικονομικά. Η κοινωνική ένταση δεν παρουσιάζεται μόνο στις χώρες με τα περισσότερα προβλήματα, όπως η Ισπανία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία, αλλά αρχίζει να γίνεται ορατή και σε χώρες όπως η Γερμανία. Έχουμε αγγίξει ένα χαμηλό σημείο ανάπτυξης και αν δεν σπάσουμε αυτόν τον κύκλο της άρνησης και της διαμαρτυρίας που αυτή τη στιγμή συντηρούν οι διαμορφωτές πολιτικής, οι χαμηλοί αυτοί ρυθμοί θα διατηρηθούν και κατά το 2013 και ίσως και ακόμα παραπέρα».

Η έκθεση της Saxo Bank για τις Οικονομικές Προβλέψεις του Δ’ Τριμήνου του 2012 περιλαμβάνει τις ακόλουθες αναλύσεις:

• Οικονομικές Προβλέψεις για το Δ’ Τρίμηνο: Η μέρα της μαρμότας
• Μετοχές: Επιλέξτε εταιρείες χαμηλής κεφαλαιοποίησης, για μεγάλες αποδόσεις
• Συνάλλαγμα: Η ένταση της αγοράς θα οδηγήσει τελικά στην επέκταση της μεταβλητότητας
• Νομισματική Πολιτική: Οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες
• Ειδικό Θέμα: Η «ιαπωνοποίηση» της παγκόσμιας οικονομίας
• Ασία: Ποιος ακολουθεί τον Χου;
• Εμπορεύματα: Αδύναμα θεμελιώδη οικονομικά στοιχεία δημιουργούν μετωπικούς ανέμους

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v