Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρίς κατεύθυνση Wall και ευρωαγορές

Η μεγάλη αύξηση στους νέους ανέργους προκαλεί πιέσεις στην Wall Street. Στο επίκεντρο οι πολλές εταιρικές ανακοινώσεις και βέβαια η σύνοδος κορυφής της Ευρώπης. Στάση αναμονής τηρούν οι ευρωαγορές.

Μικτές, επιφυλακτικές διακυμάνσεις χαρακτηρίζουν την σημερινή συνεδρίαση στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με πολλές εταιρικές ανακοινώσεις τριμήνου και κρίσιμα στατιστικά στο επίκεντρο, και βέβαια μεγάλο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις από την σύνοδο κορυφής της Ευρώπης.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,09% στις 1.3539 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,14% στις 1.457 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει πτώση 0,2% στις 3.096 μονάδες.

Η μέχρι στιγμής στατιστική εικόνα δεν είναι καλή, καθώς ανακοινώθηκε ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας εκτινάχθηκαν κατά 46.000 την περασμένο εβδομάδα στις ΗΠΑ.

Για την συνέχεια αναμένεται η ανακοίνωση του πρόδρομου οικονομικού δείκτη Conference Board.

Αρκετοί παρατηρητές προεξοφλούν απογοητεύσεις από την διήμερη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αρχίζει σήμερα, αλλά πάντως η επενδυτική ψυχολογία είναι μάλλον θετική στις ευρωαγορές, που επικεντρώνουν το ενδιαφέρον στην αναμενόμενη προσφυγή της Ισπανίας σε κεφάλαια διάσωσης.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,15% στις 5.901 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,28% στις 7.415 μονάδες, ενώ ο CAC υποχωρεί 0,41% στις 3.514 μονάδες.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, το «πρόγραμμα» είναι πλούσιο και περιλαμβάνει τις ανακοινώσεις τριμήνου μεγάλων επιχειρήσεων, όπως οι Nokia, Verizon Communications και Morgan Stanley.

Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, θα ανακοινώσει αποτελέσματα η Microsoft Corp.

Η Nokia αντέδρασε με εκτίναξη έως 9% στα αποτελέσματά της.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του χρυσού υποχωρεί 11 δολ. στα 1.742 δολ. ανά ουγκιά, ενώ του πετρελαίου υποχωρεί μισό δολαριο στα 91,53 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v