Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στο νήμα για τη Wall Street

Σε θετικό έδαφος γύρισαν οι δείκτες της Wall λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης. Καλύτερες των αναμενόμενων οι κερδοφορίες εισηγμένων αλλά μειωμένες οι πωλήσεις. Κάτω από τα 90 δολ. το πετρέλαιο. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Σε θετικό έδαφος γύρισαν οι δείκτες της Wall Street λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης. Καλύτερες των αναμενόμενων οι κερδοφορίες εισηγμένων αλλά μειωμένες οι πωλήσεις. Κάτω από τα 90 δολ. το πετρέλαιο. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της εισηγμένης Caterpillar προβλημάτισαν αρχικά τους επενδυτές καθώς ο όμιλος ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων καθαρά κέρδη στο γ’ τρίμηνο ωστόσο η διοίκηση προχώρησε σε υποβάθμιση των στόχων κερδοφορίας για το έτος μετά τα μειωμένα έσοδα στο τρίμηνο.

Όπως υποστηρίζει ο αναλυτής της Miller Tabak, Peter Bookvar, “η περίοδος των οικονομικών αποτελεσμάτων αποδεικνύεται δύσκολη καθώς η Caterpillar αποτέλεσε άλλη μια εισηγμένη με κατώτερες των αναμενόμενων πωλήσεις.»

Αντίστοιχα, αυξημένη κερδοφορία γ’ τριμήνου αλλά μειωμένες πωλήσεις ανακοίνωσε και ο όμιλος παιχνιδιών Hasbro Inc.

Από πλευράς στατιστικών αξίζει να αναφερθεί ότι το 69% των εισηγμένων που έχουν κοινοποιήσει αποτελέσματα γ’ τριμήνου, ανακοίνωσαν καλύτερα των αναμενόμενων οικονομικά στοιχεία ενώ 59% των εταιριών δημοσιοποίησαν κατώτερες των αναμενόμενων πωλήσεις.

Σημειώνεται ότι μετά το πέρας της συνεδρίασης θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου οι Yahoo και Texas Instruments ενώ εντός της εβδομάδας θα ανακοινώσει αποτελέσματα η Apple.
 
Πέρα όμως από τα εταιρικά αποτελέσματα που σήμερα κατά πλειοψηφία έχουν προβληματίσει τους επενδυτές, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται και το τελευταίο τηλεοπτικό debate μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ, B. Obama και Μ. Romney.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 2% στα 88,30 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύεται 0,2% στα 1.728 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραφε άνοδο 5% στα 3,19 δολ. και το δικαίωμα της σημείωνε κέρδη 0,1% στα 22,34 δολάρια.

Στη Wall, o Dow σημείωσε κέρδη 0,02%, στις 13.345,89 μονάδες, ο S&P με άνοδο 0,04% στις 1.433,80 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,38% στις 3.016,96 μονάδες.

Στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,22% στις 5.883 μονάδες, ο DAX 0,71% χαμηλότερα στις 7.328 μονάδες, ενώ ο CAC με απώλειες 0624% στις 3.483 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v