Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Σπονδή" της Wall στην Μαύρη Δευτέρα

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα μεγάλων πολυεθνικών όπως Microsoft, Google, General Electric και McDonald’s προκαλούν έντονες πιέσεις στην Wall -ειδικά στον τεχνολογικό κλάδο. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα μεγάλων πολυεθνικών κολοσσών όπως η Microsoft, η Google, η General Electric και η McDonald’s προκαλούν έντονες πιέσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Αρνητική επίδραση είχαν και τα στοιχεία από την αμερικανική αγορά ακινήτων, ενώ επιφυλακτικές είναι οι αντιδράσεις των αγορών στην ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής της ΕΕ.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,12% στις 13.397 μονάδες, ο S&P εμφανίζει απώλειες 1,19% στις 1.440 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 1,79% χαμηλότερα στις 3.018 μονάδες.

Τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου κορυφαίων αμερικανικών επιχειρήσεων καθορίζουν σε αρκετό βαθμό τις κινήσεις στην σημερινή συνεδρίαση στην Wall Street αλλά και τις ευρωαγορές.

Η GE αντιδρά με πτώση 2,3% στην ανακοίνωσή της, που δεν ικανοποίησε τους αναλυτές, ενώ η McDonald’s υποχωρεί 0,88%.

Με βουτιά 14% αντιδρά η Marvell Technology Group στο Q3 που ανακοίνωσε, ενώ ο τίτλος της Microsoft υποχωρεί 1,8%.

Ο κοινοπρακτικός κολοσσός Honeywell International Inc ανακοίνωσε αύξηση 10% στα κέρδη, αλλά η μετοχή υποχωρεί 1,1%.

Η Google παραμένει στο επίκεντρο μετά την πρώιμη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, που επέφερε «βουτιά» 8% στην μετοχή στην χθεσινή συνεδρίαση

Από το στατιστικό μέτωπο, οι μεταπωλήσεις κατοικιών τον Σεπτεμβριο μειώθηκαν 1,7% στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν. Οι πωλήσεις παλαιών (όχι νεόδμητων) οικιών διαμορφώθηκαν στα 4,75 εκατομμύρια (στο 12μηνο).

Σήμερα είναι η 25η επέτειος από την «Μαύρη Δευτέρα», το σκληρό κραχ της 19ης Οκτωβρίου 1987 που «έριξε» τον Dow 22,6% και προκάλεσε μαζικές πωλήσεις στα διεθνή χρηματιστήρια.

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι επενδυτές και στις δύο όχθες του Ατλαντικού τις εξελιξεις από την συνοδο κορυφής της ΕΕ.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,36% στις 5.896 μονάδες, ο DAX υποχώρησε 0,76% στις 7.381 μονάδες, ενώ ο CAC έκλεισε με πτώση 0,85% στις 3.505 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με πτώση 1,7% στο σύνολο της εβδομάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v