Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fitch: Μικρή η πρόοδος στη Σύνοδο Κορυφής

Η περιορισμένη πρόοδος που σημειώθηκε στη Σύνοδο Κορυφής αυξάνει την πίεση στους Ευρωπαίους αξιωματούχους για πιο ουσιαστικές αποφάσεις στην συνάντηση του Δεκεμβρίου, εκτιμά η Fitch.

Fitch: Μικρή η πρόοδος στη Σύνοδο Κορυφής
Η περιορισμένη πρόοδος που σημειώθηκε στη Σύνοδο Κορυφής για το ζήτημα της τραπεζικής ένωσης, αυξάνει την πίεση στους Ευρωπαίους αξιωματούχους για πιο ουσιαστικές αποφάσεις στην επόμενη συνάντηση του Δεκεμβρίου, αναφέρει η Fitch.

O διεθνής οίκος αξιολόγησης προειδοποιεί ότι αν δεν διατηρηθεί η δυναμική για την προώθηση της τραπεζικής ένωσης και των άλλων ρυθμίσεων προς μια "πραγματική Οικονομική και Νομισματική Ένωση", ενδέχεται να πληγεί η αξιοπιστία των πολιτικών αντιμετώπισης της κρίσης και να αυξηθεί η μεταβλητότητα των αγορών.

Τα συμπεράσματα της Συνόδου, σημειώνει η Fitch, δείχνουν ότι η τραπεζική ένωση βρίσκεται ακόμα μακριά.

Ο ενιαίος μηχανισμός τραπεζικής εποπτείας (SSM) θα τεθεί σε ισχύ μετά από τουλάχιστον ένα χρόνο, ενώ δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα το ακριβές πλαίσιο της τραπεζικής ένωσης.

Αν δεν ενεργοποιηθεί ο SSM, οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν θα μπορούν να ανακεφαλαιαοποιηθούν απευθείας από τον ESM.

Ως εκ τούτου, υπογραμμίζει η Fitch, παραμένουν οι αμφιβολίες για το κόστος διάσωσης των ιρλανδικών τραπεζών και για το ποιον θα επιβαρύνει η διάσωση των ισπανικών τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v