Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες Wall λόγω εταιρικών κερδών

Τα μίζερα αποτελέσματα πολυεθνικών όπως Microsoft, Google, GE και McDonald’s πιέζουν χαμηλότερα την Wall Street στην 25η επέτειο της "Μαύρης Δευτέρας." Επιφυλακτικές αντιδράσεις ευρωαγορών στην σύνοδο κορυφής.

Τα αποτελέσματα πολυεθνικών κολοσσών όπως η Microsoft, η Google, η General Electric και η McDonald’s προκαλούν πιέσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται στην συνέχεια στοιχεία από την αγορά ακινήτων, καθώς και οι εξελίξεις από την 2η ημέρα της συνόδου κορυφής της ΕΕ.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,48% στις 13.484 μονάδες, ο S&P εμφανίζει απώλειες 0,37% στις 1.452 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,42% χαμηλότερα στις 3.059 μονάδες.

Τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου κορυφαίων αμερικανικών επιχειρήσεων καθορίζουν σε αρκετό βαθμό τις κινήσεις στην σημερινή συνεδρίαση στην Wall Street αλλά και τις ευρωαγορές.

Η GE αντιδρά με πτώση 2,3% στην ανακοίνωσή της, που δεν ικανοποίησε τους αναλυτές, ενώ η McDonald’s υποχωρεί 0,88%.

Με βουτιά 14% αντιδρά η Marvell Technology Group στο Q3 που ανακοίνωσε, ενώ ο τίτλος της Microsoft υποχωρεί 1,8%.

Ο κοινοπρακτικός κολοσσός Honeywell International Inc ανακοίνωσε αύξηση 10% στα κέρδη, αλλά η μετοχή υποχωρεί 1,1%.

Η Google παραμένει στο επίκεντρο μετά την πρώιμη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, που επέφερε «βουτιά» 8% στην μετοχή στην χθεσινή συνεδρίαση.

Σήμερα είναι η 25η επέτειος από την «Μαύρη Δευτέρα», το σκληρό κραχ της 19ης Οκτωβρίου 1987 που «έριξε» τον Dow 22,6% και προκάλεσε μαζικές πωλήσεις στα διεθνή χρηματιστήρια.

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές και στις δύο όχθες του Ατλαντικού τις εξελιξεις από την συνοδο κορυφής της ΕΕ, που ολοκληρώνεται σήμερα.

Οι ευρωαγορές πιέζονται από τα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου και ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,19% στις 5.906 μονάδες, ο DAX κινείται 0,53% χαμηλότερα στις 7.398 μονάδες, ενώ ο CAC υποχωρεί 0,57% στις 3.516 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v