Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες κινήσεις στην Wall με τεχνολογικά κέρδη

Σταθεροποιητικά κινείται η Wall μετά τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας. Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα γ΄ τριμήνου και το τελευταίο προεκλογικό debate. Νηνεμία από το μέτωπο της ευρω-κρίσης.

Σταθεροποιητικά κινούνται μετά τις βαθιές απώλειες της περασμένης εβδομάδας οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Τα εταιρικά αποτελέσματα γ΄ τριμήνου βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, εν τη απουσία σημαντικών μακροοικονομικών ανακοινώσεων ή εξελίξεων από το μέτωπο της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η τρίτη και τελευταία τηλεοπτική αναμέτρηση των δύο υποψηφίσων για την Προεδρία των ΗΠΑ, σήμερα το βράδυ.

Η μετοχή Caterpillar υποχωρεί μετά την υποβάθμιση των στόχων 2012, ενώ η Yahoo Inc. εμφανίζεται κινητικότητα εν αναμονή του Q3.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,12% στις 13.328 μονάδες, ο S&P διαμορφώνεται αμετάβλητος στις 1.433 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,25% στις 3.013 μονάδες.

Η Yahoo και η Texas Instruments ανακοινώνουν αποτελέσματα σήμερα και η Apple μέσα στην εβδομάδα.

Οσον αφορά τα αποτελέσματα που έχουν ήδη ανακοινωθεί στην Wall Street, η Caterpillar υποχωρεί 0,6% μετά τα μεγέθη της, η Hasbro κερδίζει 1,8% ενώ η SunTrust Banks υποχωρεί 1,24%.

Κατά τα λοιπά, η BP υποχωρεί ελαφρώς ως αντίδραση στην συμφωνία πώλησης του 50% της κοινοπραξίας BP-TNK στην ρωσική Rosneft.

Η Permira ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την Ancestry.com με premium σχεδόν 10%, η μετοχή της οποίας εκτινάσσεται 8%.

Στις υπόλοιπες αγορές, στην Ασία οι αγορές της Κίνας και της Ιαπωνίας έκλεισαν υψηλότερα, ενώ στις ευρωαγορές επικρατούν σταθεροποιητικές τάσεις και το ευρώ αντιδρά με άνοδο στα αποτελέσματα των ισπανικών τοπικών εκλογών.

Στα χρηματιστήρια, ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,1% στις 5.890 μονάδες, ο DAX κινείται 0,27% χαμηλότερα στις 7.361 μονάδες, ενώ ο CAC εμφανίζει μικρές απώλειες 0,04% στις 3.504 μονάδες.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου ενισχύεται αισθητά λόγω των εντάσεων στην Μέση Ανατολή, ενώ το συμβόλαιο του χρυσού ενισχύεται ελαφρώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v