Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bundesbank: "Καμπανάκι" για ύφεση το Q4

Αυξάνονται οι ενδείξεις ότι η γερμανική οικονομία θα εμφανίσει στασιμότητα ή ακόμα και συρρίκνωση, το δ’ τρίμηνο, μετά την αξιοσημείωτη αύξηση που εμφάνισε το γ’ τρίμηνο, σύμφωνα με την Bundesbank.

Bundesbank: Καμπανάκι για ύφεση το Q4
Αυξάνονται οι ενδείξεις ότι η γερμανική οικονομία θα εμφανίσει στασιμότητα ή ακόμα και συρρίκνωση, το δ’ τρίμηνο, μετά την αξιοσημείωτη αύξηση που εμφάνισε το γ’ τρίμηνο, καθώς αποδυναμώνεται η ζήτηση για γερμανικά προϊόντα, σύμφωνα με την Bundesbank, όπως μεταδίδει το Reuters.

Όπως αναφέρει η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας στην μηνιαία έκθεσή της, «πολλαπλασιάζονται οι ενδείξεις ότι μια στασιμότητα ή ακόμα και ελαφρά συρρίκνωση του ΑΕΠ το δ’ τρίμηνο θα μπορούσε να καταγραφεί μετά την αξιοσημείωτη οικονομική ανάπτυξη του τρίτου τριμήνου του 2012».

«Αν και οι βιομηχανικές παραγγελίες από την ευρωζώνη δεν έχουν μειωθεί περαιτέρω μετά την σημαντική «βουτιά» των προηγούμενων τριμήνων, ωστόσο η επέκταση της ζήτησης από άλλες χώρες είναι στάσιμη λόγω της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης».

Η Bundesbank εκτιμά ότι η οικοδομική δραστηριότητα και η ιδιωτική κατανάλωση θα αποτελέσουν στήριγμα για τη γερμανική οικονομία στη συνέχεια.

«Η οικονομία θα στηριχθεί περαιτέρω από το γεγονός ότι η οικοδομική δραστηριότητα επωφελείται των ευνοϊκών συνθηκών χρηματοδότησης, της έλλειψης εναλλακτικών επενδύσεων και της αυξημένης αβεβαιότητας, ενώ η ιδιωτική κατανάλωση θα συνεχίσει να επεκτείνεται δεδομένης της αξιοσημείωτης αύξησης των πραγματικών εισοδημάτων», τονίζει.

Η Bundesbank επανέλαβε παράλληλα τις επικρίσεις της σε ότι αφορά τις αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ, τονίζοντας ότι αντιστοιχούν σε δημοσιονομική πολιτική, ενώ υπογράμμισε ότι η στήριξη της ΕΚΤ στις προβληματικές χώρες της ευρωζώνης αυξάνει τον κίνδυνο για όλους τους φορολογούμενους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v