Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικές κινήσεις στην Wall Street

Ανάμεσα σε ήπιες απώλειες και μικρά κέρδη -κυρίως για τον τεχνολογικό κλάδο- κινείται η Wall, που προσπαθεί να "συνέλθει" από την μεγάλη πτώση της περασμένης εβδομάδας. Επιφυλακτικές διαθέσεις και στις ευρωαγορές.

Ανάμεσα σε ήπιες απώλειες και μικρά κέρδη, κυρίως για τον τεχνολογικό κλάδο, κυμαίνεται η Wall Street, που προσπαθεί να «συνέλθει» από την χειρότερη ημερήσια πτώση σε 4 μήνες.

Η ροή των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου παραμένει στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, ειδικά καθώς δεν έχει προγραμματιστεί ανακοίνωση σημαντικών μακροοικονομικών μεγεθών και επικρατεί «ησυχία» στο μέτωπο της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η τρίτη και τελευταία τηλεοπτική αναμέτρηση των δύο υποψηφίσων για την Προεδρία των ΗΠΑ, σήμερα το βράδυ.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,18% στις 13.320 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,22% στις 1.430 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,15% στις 3.010 μονάδες.

Οι κερδισμένες και οι χαμένες μετοχές σχεδόν ισοβαθμούν στο New York Stock Exchange, όπου ο όγκος των συναλλαγών ανέρχεται στα 145 εκατομμύρια μετοχές.

Η μετοχή Caterpillar υποχωρεί μετά την υποβάθμιση των στόχων 2012, ενώ η Yahoo Inc. εμφανίζεται κινητικότητα εν αναμονή του Q3.

Η Yahoo και η Texas Instruments ανακοινώνουν αποτελέσματα σήμερα και η Apple μέσα στην εβδομάδα.

Οσον αφορά τα αποτελέσματα που έχουν ήδη ανακοινωθεί στην Wall Street, η Caterpillar υποχωρεί 0,6% μετά τα μεγέθη της, η Hasbro κερδίζει 1,8% ενώ η SunTrust Banks υποχωρεί 1,24%.

Κατά τα λοιπά, η BP υποχωρεί ελαφρώς ως αντίδραση στην συμφωνία πώλησης του 50% της κοινοπραξίας BP-TNK στην ρωσική Rosneft.

Η Permira ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την Ancestry.com με premium σχεδόν 10%, η μετοχή της οποίας εκτινάσσεται 8%.

Στις υπόλοιπες αγορές, στην Ασία οι αγορές της Κίνας και της Ιαπωνίας έκλεισαν υψηλότερα, ενώ στις ευρωαγορές επικρατούν σταθεροποιητικές τάσεις και το ευρώ αντιδρά με άνοδο στα αποτελέσματα των ισπανικών τοπικών εκλογών.

Στα χρηματιστήρια, ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,22% στις 5.883 μονάδες, ο DAX 0,71% χαμηλότερα στις 7.328 μονάδες, ενώ ο CAC με απώλειες 0624% στις 3.483 μονάδες.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου υποχωρεί 67 σεντς στα 89,38 δολ. ανά βαρέλι, , ενώ το συμβόλαιο του χρυσού ενισχύεται 5 δολ. στα 1.729 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v