Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανός ΥΠΕΞ: "Δημοκρατικά μη βιώσιμη η ΕΕ"

Είναι η πιο σκληρή κριτική για την Ευρώπη από Βρετανό αξιωματούχο τους τελευταίους μήνες. Η ομιλία του William Hague από το Βερολίνο θα ασκήσει νέες πιε΄σεις στους ήδη ευάλωτους δεσμούς Βρετανίας - Γερμανίας.

Βρετανός ΥΠΕΞ: Δημοκρατικά μη βιώσιμη η ΕΕ
Σε σκληρή κριτική του ευρωπαϊκού συστήματος θα προβεί ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας κατά την του ομιλία στο Βερολίνο, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Ενώ μαίνεται η βρετανο-γερμανική διαμάχη για το πολύκροτο θέμα του προϋπολογισμού της ΕΕ, ο William Hague αναμένεται να εκφράζει την εντεινόμενη απογοήτευση του βρετανικού λαού από την ΕΕ.

«Ο κόσμος αισθάνεται ότι η ΕΕ είναι μία μονόδρομη διαδικασία, μία μεγάλη μηχανή που αφαιρεί τη διαδικασία λήψης αποφάσεων από τα εθνικά κοινοβούλια» αναφέρει στο προσχέδιο της ομιλίας του και συμπληρώνει: «Αυτό πρέπει να αλλάξει. Εάν δεν μπορούμε να δείξουμε ότι η λήψη αποφάσεων μπορεί να επιστρέφει στα εθνικά κοινοβούλια, τότε το σύστημα θα γίνει δημοκρατικά μη βιώσιμο».

«Αυτή η κυβέρνηση συνασπισμού είναι δεσμευμένη για έναν ηγετικό ρόλο της Βρετανίας στην ΕΕ αλλά πρέπει να είμαι επίσης ειλικρινής: η απογοήτευση του βρετανικού λαού με την ΕΕ είναι μεγαλύτερη από ποτέ» αναφέρει.

«Είναι η πιο σκληρή κριτική για την Ευρώπη από Βρετανό αξιωματούχο τους τελευταίους μήνες» σχολιάζει το πρακτορείο Reuters και συμπληρώνει: «πιθανότατα θα ασκήσει νέες πιέσεις στους ήδη ευάλωτους δεσμούς μεταξύ της Βρετανίας και των Ευρωπαϊκών δυνάμεων καθώς η Γερμανία εκνευρίζεται όλο και περισσότερο από τα ευρωσκεπτικιστικά ένστικτα του Βρετανού πρωθυπουργού David Cameron».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v