Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο μαχαίρι στο investment banking της UBS

Νέες δραστικές περικοπές που ενδεχομένως να περιλαμβάνουν απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας αναμένεται να ανακοινώσει η UBS σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτουν οι Financial Times.

Νέο μαχαίρι στο investment banking της UBS
Η μεγαλύτερη ελβετική τράπεζα βρίσκεται σε τροχιά εξόδου από το investment banking και στρέφεται σε πιο κερδοφόρους τομείς. Η UBS προχωρά σε νέες δραστικές περικοπές στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής το οποίο, όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times, θα οδηγήσει σε απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Εδώ και περίπου ένα χρόνο, ο διευθύνων σύμβουλος της UBS, ο Sergio Ermotti έχει προαναγγείλει αλλαγή στρατηγικής, βάσει της οποίας το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής θα αποκτήσει υποστηρικτικό ρόλο στο ευρύτερο τμήμα wealth management .

Στα τέλη του προηγούμενου έτους, η UBS προχώρησε σε περικοπές 2.000 θέσεων εργασίας από το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής. Σύμφωνα με τους FT, το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας είχε εκτεταμένες συζήτησεις το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Υόρκη για τη διευκρίνιση των μέτρων που θα ληφθούν. «Πηγές προσκείμενες στις εξελίξεις αναφέρουν ότι εξετάζονται ακόμη πολλές επιλογές και πως οι περικοπές μπορεί να μην έχουν αποφασιστεί μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου» αναφέρει το δημοσίευμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v