Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Ξεπούλημα" φέρνουν τα Q3 στην Wall Street

Η επιβεβαίωση του πολύ αδύναμου Q3 από μεγάλες επιχειρήσεις όλων των κλάδων της οικονομίας, προκάλεσαν αθρόες πωλήσεις στην Wall. Μέχρι 260 μονάδες έχασε ο Dow. Πτώση 2% στις ευρωαγορές, στα 88$ το πετρέλαιο.

Η επιβεβαίωση του πολύ αδύναμου Q3 από μεγάλες επιχειρήσεις όλων των κλάδων της αμερικανικής οικονομίας προκάλεσαν αθρόες πωλήσεις στο χρηματιστήριο της Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones, που έφτασε να χάνει έως και 260 μονάδες, υποχωρεί 1,69 στις 13.122 μονάδες, ο S&P εχοντας χάσει την στήριξη στις 1.420 μονάδες, εμφανίζει απώλειες 1,38% στις 1.414 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,86% χαμηλότερα στις 2.991 μονάδες. Πρόκειται για 3η χειρότερη συνεδρίαση του 2012 για τον Dow.

Εξι μετοχές υποχωρούν για κάθε μια που ενισχύεται στο New York Stock Exchange, όπου ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 228 εκατομμύρια μετοχές.

Ο δείκτης μεταβλητότητας Vix, γνωστός ως «δείκτης φόβου» στην αγορά, εκτινάσσεται πάνω από 15% και κινείται κοντά στις 20 μονάδες.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουν οι επενδυτές την έναρξη της διήμερης συνεδρίασης της Federal Reserve για τον καθορισμό της πιστωτικής πολιτικής.

Οσον αφορά τα Q3, με σχεδόν το 25% της περιοδου ανακοινώσεων αποτελεσμάτων να έχει εοοκληρωθεί, μόνο το 60% των επιχειρήσεων του S&P500 έχουν ανακοινώσει κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων.

Η Yahoo ανακοίνωσε εκτίναξη κερδών για το γ΄ τρίμηνο και η μετοχή της κερδίζει 6% εμφανίζοντας την μεγαλύτερη άνοδο στον S&P. Η Texas Instruments ανακοίνωσε επίσης μεγάλη αύξηση κερδών αλλά μείωση εσόδων.

Μεγάλες πιέσεις ασκεί στον Dow Jones το blue chip της DuPont (-8%), τα αποτελέσματα της οποίας δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες. Αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσαν επίσης τα blue chips (-3%) και United Technologies, καθώς και η Whirlpool και η RadioShack.

Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, το κοινωνικό δίκτυο Facebook καθώς και η εταιρία ενοικιάσεων ταινιών Netflix θα ανακοινώσουν τα μεγέθη τους.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η μετοχή της Apple, που φιλοξενεί συνέδριο στην Καλιφόρνια, όπου αναμένεται να παρουσιάσει το νέο iPad.

Εντονες πιέσεις επικρατησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την μεγαλύτερη πτώση στους κλάδους φαρμακευτικών επιχειρήσεων και εταιριών πρώτων υλών.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 1,44% χαμηλότερα στις 5.798 μονάδες, ο DAX με απώλειες 2,1% στις 7.174 μονάδες, ενώ ο CAC 2,19% χαμηλότερα στις 3.407 μονάδες.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του πετρελαίου βουλιάζει σχεδόν 2% στα 88,30 δολ. ανά βαρέλι, ενώ του χρυσού χάνει 15 δολ. στα 1.712 δολ. ανά ουγκιά

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v