Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανία: Άλμα στο πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών

Υπερδιπλασιάστηκε το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Ισπανίας κατά τον Αύγουστο. Συγκεκριμένα, άγγιξε τα 1,24 δισ. ευρώ. Οι εκροές κεφαλαίων μειώθηκαν στα 11,8 δισ. ευρώ.

Ισπανία: Άλμα στο πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών
Υπερδιπλασιάστηκε το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Ισπανίας κατά τον Αύγουστο. Συγκεκριμένα, άγγιξε τα 1,24 δισ. ευρώ από 500 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα της χώρας.

Επίσης οι εκροές κεφαλαίων – όπου δεν περιλαμβάνονται οι δραστηριότητες της κεντρικής τράπεζας – μειώθηκαν στα 11,8 δισ. ευρώ από 15 δισ. ευρώ τον Ιούλιο.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Mariano Rajoy εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η χώρα θα βγει από την κρίση με έναν συνδυασμό μεταρρυθμίσεων στο εσωτερικό και πολιτικών αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. «Η αντιμετώπιση της κρίσης εξαρτάται από τις εθνικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και από την ευρωπαϊκή πολιτική» δήλωσε ο κ. Rajoy και συμπλήρωσε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση κινείται, αλλά με ρυθμό απελπιστικά αργό για ορισμένους από εμάς»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v