Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ΑΕΠ "φτιάχνει κλίμα" στην Wall Street

Η πολύ καλή πρώτη ανάγνωση του αμερικανικού ΑΕΠ βελτιώνει τις διαθέσεις στην Wall και περιορίζει τις πιέσεις από την συνεχιζόμενη ροή δυσοίωνων αποτελεσμάτων Q3. Ανοδικό γύρισμα και στις ευρωαγορές.

Η πολύ καλή πρώτη ανάγνωση του αμερικανικού ΑΕΠ «φιάχνει τις διαθέσεις» στο αμερικανικό χρηματιστήριο και εμπνέει θετικό άνοιγμα στους βασικούς δείκτες.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,2% στις 13.104 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,23% στις 1.412 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,14% υψηλοτερα στις 2.985 μοναδες.

To αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε 2% στο γ΄ τρίμηνο, σύμφωνα με την αρχική μέτρηση που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου. Στο δεύτερο τρίμηνο, η παραγωγή των ΗΠΑ είχε αυξηθεί 1,3%.

Σε αντίθεση με την καλή στατιστική είδηση, οι εταιρικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου παρέμειναν και σήμερα μάλλον απογοητευτικές.

Μετά τα δυσμενή αποτελέσματα της Apple που επηρέασαν αρνητικά την χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street, η Amazon.com (-2,2%) ανακοίνωσε σήμερα απώλειες μεγαλύτερες των αναμενόμενων.

Τα αποτελέσματα της Apple θεωρήθηκαν «υπεύθυνα», μαζί με τα δυσμενή μεγέθη γ΄ τριμήνου από μεγάλες ασιατικές επιχειρήσεις, για την πρωινή πτώση στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Απώλειες επικράτησαν το πρωί και στα ευρωπαϊκές χρηματιστήρια, κυρίως με πιέσεις στους τραπεζικούς κλάδους.

Ωστόσο μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού ΑΕΠ, τα πρόσημα βελτιώθηκαν και στις ευρωαγορές και αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,ο2% στις 5.805 μονάδες, ο DAX ενισχύεται 0,51% στις 7.237 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 0,75% υψηλότερα στις 3.437 μονάδες.

Η τιμή του πετρελαίου ανακάμπτει μετά τις μεγάλες απώλειες των τελευταίων συνεδριάσεων και το συμβόλαιο στη Νέα Υόρκη κερδίζει 0,2% στα 86,25 δολ. ανά βαρέλι. Ο χρυσός υποχωρεί ελαφρώς στα 1.712 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v