Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Hedge Funds: Δεν είναι πια ταύροι στα εμπορεύματα

Με τις τιμές των εμπορευμάτων να υποχωρούν σε χαμηλό τριμήνου, λόγω των ανησυχιών για  τις οικονομίες Ευρώπης και ΗΠΑ, τα hedge funds μείωσαν τα αισιόδοξα «στοιχήματά» τους κατά το υψηλότερο ποσοστό από τον Ιούνιο.

Hedge Funds: Δεν είναι πια ταύροι στα εμπορεύματα
Με τις τιμές των εμπορευμάτων να υποχωρούν σε χαμηλό τριμήνου, λόγω των ανησυχιών για επιδείνωση της κρίσης χρέους της Ευρώπης και επιβράδυνση της ανάπτυξης της ΗΠΑ, τα hedge funds μείωσαν τα αισιόδοξα «στοιχήματά» τους κατά το υψηλότερο ποσοστό από τον Ιούlιο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα στοιχεία της Commodity Futures Trading Commission δείχνουν ότι οι διαχειριστές χρήματος μείωσαν τις συνδυασμένες θέσεις net-long σε 18 αμερικανικά futures και options κατά 11% την εβδομάδα που έληξε στις 30 Οκτωβρίου. Τα συγκεκριμένα συμβόλαια ήταν 1,05 εκατομμύρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 10 Ιουλίου.

Στοιχήματα για το χαλκό υποχώρησαν σε χαμηλό οκτώ εβδομάδων και τα «στοιχήματα» στον χρυσό είναι πλέον τα χαμηλότερα από τον Σεπτέμβριο. Τα αντίστοιχα στην βενζίνη μειώθηκαν για τέταρτη εβδομάδα ενώ στο πετρέλαιο άγγιξαν το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών, καθώς ο τυφώνας Σάντι ανάγκασε τα διυλιστήρια της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ να κλείσουν.

Ο δείκτης Standard & Poor’s GSCI Spot Index 24 πρώτων υλών υποχώρησε για τρίτη εβδομάδα, καταγράφοντας την πιο μακρά υποχώρηση από τον Ιούνιο. Ο δείκτης κατέγραψε πτώση 2% την περασμένη εβδομάδα, με τα 15 από τα 24 εμπορεύματα να υποχωρούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v