Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Περιμένει βαριά "καμπάνα" από ΗΠΑ

Η HSBC αύξησε τις προβλέψεις της για επιβολή προστίμων και καταβολή αποζημιώσεων κατά 1,1 δισ. δολ. με αποτέλεσμα να μειωθεί απότομα η κερδοφορία της βρετανικής τράπεζας. Τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν κατά 51%.

HSBC: Περιμένει βαριά καμπάνα από ΗΠΑ
Η HSBC αύξησε τις προβλέψεις της για επιβολή προστίμων και καταβολή αποζημιώσεων κατά 1,1 δισ. δολ. με αποτέλεσμα να μειωθεί απότομα η κερδοφορία της βρετανικής τράπεζας.

Συγκεκριμένα, οι προβλέψεις για αποζημιώσεις ως προς την πολύκροτη υπόθεση παράνομης πώλησης ασφαλιστηρίων συμβολαίων αυξήθηκε κατά 353 εκατ. δολ., στα 1,8 δισ. δολ. συνολικά. Επίσης, η βρετανική τράπεζα αυξάνει κατά 800 εκατ. δολ. τις προβλέψεις της για πρόστιμα από τις αμερικανικές αρχές ως προς τις κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και άλλες παραβιάσεις κανόνων. Το συνολικό ποσό ανέρχεται πλέον στα 1,5 δισ. δολ.

«Είναι στη διακριτική ευχέρεια των αμερικανικών αρχών πως θα αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα. Πράγματι, το τελικό ύψος των προστίμων μπορεί να είναι υψηλότερο, ενδεχομένως σημαντικά υψηλότερο, από τα κέρδη που αποκομίστηκαν» δήλωσε ο Stuart Gulliver, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας. Η απόφαση αναμένεται εντός των προσεχών εβδομάδων.

Το αποτέλεσμα πάντως, ήταν να μειωθεί σημαντικά η κερδοφορία της βρετανικής τράπεζας. Στο τρίμηνο που έληξε το Σεπτέμβριο, τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν κατά 51% στα 3,5 δισ. δολ. ενώ η απόδοση ιδίων κεφαλαίων μειώθηκε από 13,2% σε 5,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v