Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Vodafone: Ζημίες και επαναγορά ιδίων μετοχών

Πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών ύψους 1,5 δισ. στερλινών ανακοίνωσε η Vodafone αφού έλαβε μέρισμα 3,8 δισ. δολ.. από το μερίδιό της στη Verizon Wireless. Παράλληλα όμως, ανακοίνωσε και ζημίες 1,98 δισ. στερλινών.

Vodafone: Ζημίες και επαναγορά ιδίων μετοχών
Πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών ύψους 1,5 δισ. στερλινών ανακοίνωσε η Vodafone αφού έλαβε μέρισμα 3,8 δισ. δολ.. από το μερίδιό της στη Verizon Wireless.

Ο βρετανικός όμιλος τηλεπικοινωνιών επιστρέφει έτσι κεφάλαια στους μετόχους παρά το ότι ανακοίνωσε προβλέψεις 5,9 δισ. στερλινών λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης σε αρκετές ευρωπαϊκές αγορές και ενώ ανακοίνωσε προ φόρων ζημίες 492 εκατ. στερλινών. Σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η βρετανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών κατέγραψε ζημιές 1,98 δισ. λιρών έναντι κερδών 6,68 δισ. λιρών την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης, ενώ τα συνολικά έσοδα σημείωσαν πτώση 7,4% στα 21,78 δισ. λίρες από 23,52 δισ. λίρες. Χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τα τοποθετούσαν στα 21,82 δισ. λίρες.

Η διοίκηση της Vodafone παραδέχθηκε ότι η συνολική πορεία κατά το πρώτο εξάμηνο της οικονομικής της χρήσης ήταν «κάπως κατώτερη των προσδοκιών μας» ως αποτέλεσμα της περαιτέρω αποδυνάμωσης του μακροοικονομικού περιβάλλοντος. Προειδοποίησε ότι η κατάσταση μπορεί να είναι παρόμοια και κατά το δεύτερο εξάμηνο της οικονομικής της χρήσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v